Η τετρακίνηση/τετραδιεύθυνση της Lamborghini Urus σε video

Η τετρακίνηση/τετραδιεύθυνση της Lamborghini Urus σε video

Σε λίγες ημέρες θα γνωρίσουμε από κοντά το νέο SUV της Sant’Agata που θα είναι και το μόνο επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο στην γκάμα της Lamborghini.

Η Lamborghini παρουσίασε σε video τι μπορεί να κάνει εκτός ασφάλτου η επερχόμενη Urus, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Το ολοκαίνουργιο SUV και το πρώτο της εταιρείας ύστερα από 30 χρόνια διαθέτει επίσης τετραδιεύθυνση, βάσει του συστήματος που ήδη γνωρίζουμε από την Aventador S. Το δε σύστημα πρόσφυσης που συνοδεύει την τετρακίνηση του αυτοκινήτου διαθέτει έξι διαφορετικές ρυθμίσεις: Strada (δρόμος), Sport, Corsa (πίστα), Sabbia (άμμος), Terra (χώμα) και Neve (χιόνι).

Η Urus που θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 4 Δεκεμβρίου στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Sant’Agata Bolognese θα παράγεται επίσης εκεί, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία. Η γκάμα σου ιταλικού σπορ SUV θα είναι και το πρώτο επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο της εταιρείας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του R&D, Maurizio Reggiani. Θα είναι δε και το μόνο τέτοιο μέσα στην γκάμα που θα ολοκληρώνεται με την Urus 4.0 V8 twin-turbo.

 

Το πρώτο SUV της Lamborghini από την εποχή της αλήστου μνήμης LM002 (1986-1993) θα κάνει την εμφάνισή του στις εκθέσεις το 2018. Και όπως τα Audi Q7 και Bentley Bentayga με τα οποία μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα, η Urus θα χρησιμοποιεί 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα και ενεργές αντιστρεπτικές στην ανάρτηση.

«Το ντιζάιν της Urus είναι ξεκάθαρα Lamborghini», είπε ο Reggiani. «Έχει εξελιχθεί σημαντικά από την αρχή του ως πρωτότυπο [2015] και το τελικό αυτοκίνητο παραγωγής είναι πολύ καλύτερο μέσα κι έξω. Η υπερτροφοδότηση θα είναι “απόλυτα υποχρεωτική” για την Urus, επειδή ως SUV χρειάζεται τεράστια ροπή».

 

«Ένα αυτοκίνητο σούπερσπορ είναι εντελώς διαφορετικό. Χρειάζεσαι την απόκριση του κινητήρα, για να νιώθεις τον σπινθήρα σε κάθε κύλινδρο. Θα διατηρήσουμε τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες στα άλλα μοντέλα μας. Παραμένει ακόμα η καλύτερη επιλογή».

 

Ο Reggiani είπε ότι η Lamborghini θα επικεντρώσει τις προσπάθειες του R&D στην ισχύ, στο βάρος και στην αεροδυναμική απόδοση, διότι «το κράτημα είναι μια λειτουργία» σε αυτά. «Θέλουμε να είμαστε οι κορυφαίοι εκεί και να έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού», πρόσθεσε, υπονοώντας νέες και μη ανακοινώσιμες προς το παρόν εξελίξεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Lamborghini προετοιμάζεται για του νέου τύπου πελάτες της

Ο Reggiani είπε ακόμη ότι βλέπει μια ισχυρή διάκριση μεταξύ των τετρακίνητων μοντέλων Lamborghini και του αυξανόμενου αριθμού εκδόσεων με κίνησης μόνο στους πίσω τροχούς. Ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου όπως αυτό της Huracán LP580-2, δεν αποτελεί υποκατάστατο της δυνατότητας της τετρακίνησης να μεταφέρει την ισχύ στο δρόμο, εξήγησε. Συνεπώς, η Lamborghini θα συνεχίσει να προσφέρει και τα δύο συστήματα μετάδοσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube