Η πρώτη φωτογραφία της Aston Martin DBS Superleggera

Η πρώτη φωτογραφία της Aston Martin DBS Superleggera

Διέρρευσε από μια «κλειστή» εκδήλωση που έκανε πριν λίγες μέρες η εταιρεία στο Gaydon.

H επίσημη αποκάλυψη της Aston Martin DBS Superleggera θα γίνει στο τέλος του μήνα, αλλά στο διαδίκτυο διέρρευσε μια πρώτη φωτογραφία από μια «κλειστή» εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία στην έδρα της, στο Gaydon.

Στην εκδήλωση δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για ό,τι έχει να κάνει με τον κινητήρα, ο οποίος θα είναι μεν ο γνωστός μας 5,2 λίτρων twin-turbo V12, όμως η ισχύς του αναμένεται για την περίσταση να φτάνει τους 700 ή 750 ίππους.
Ο επικεφαλής μηχανικός Brian Fitzsimons δήλωσε ότι ο κινητήρας AE31 είναι ικανός να φτάσει σε απόδοση και τους 820 ίππους, αλλά το άλμα από την DB11 AMR (630 ίπποι) στο μέγιστο δυναμικό του 5,2 λίτρων μοτέρ, είναι κάτι που προς το παρόν κρίνεται ένα πολύ μεγάλο άλμα για να γίνει.

Σε ό,τι αφορά στη μετάδοση αυτή θα επιτυγχάνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων που φέρει την υπογραφή της ZF και θα έχει βέβαια και τα απαραίτητα paddle στο τιμόνι για χειροκίνητες αλλαγές.

Η DBS Superleggera θα είναι η νέα ναυαρχίδα της μάρκας μέχρις ότου έρθει η Valkyrie, στα τέλη του 2019 και θα προσφέρεται σε εκδόσεις coupe και soft-top. Από τις καινοτομίες που θα ενσωματώνει ξεχωρίζουμε τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά της Pirelli, το σύστημα πέδησης από ανθρακονήματα, την αναβαθμισμένη καμπίνα με νέα καθίσματα για καλύτερη πλευρική στήριξη αλλά και τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα που θα παράγουν ακόμη περισσότερη κάθετη δύναμη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube