Η νέα Lotus Elise θα βαρύνει

Η νέα Lotus Elise θα βαρύνει

…αλλά όχι αρκετά ώστε να αλλοιωθούν οι βασικές της αξίες. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο, βέβαια.

Η νέα Lotus Elise, όπως δήλωσε στο Autocar ο Jean-Marc Gales, προσφάτως διορισθείς πρόεδρος της Lotus, είναι ήδη υπό εξέλιξη. Και μάλιστα σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε ως το 2020 για την παρουσίασή της.

Η νέα Lotus Elise θα διατηρήσει την ίδια φιλοσοφία. Θα έχει δηλαδή ένα ελαφρύ αλουμινένιο πλαίσιο, όπως συμβαίνει από καταβολής του μοντέλου. Αν και, προκειμένου να περνά τις δοκιμές πρόσκρουσης και να έχει έγκριση τύπου για την αμερικάνικη αγορά το σασί θα πρέπει να είναι φαρδύτερο. Άρα και λίγο βαρύτερο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αύξηση του βάρους κατά  175 kg περίπου. Το μήκος πάντως δεν θα αυξηθεί. Και η σχεδίαση θα είναι σημαντικά διαφοροποιημένη, ώστε να φαίνεται εξ’ αρχής ότι είναι νέο μοντέλο βασισμένο σε καινούρια πλατφόρμα και όχι ένα facelift.

Παρόλα αυτά το αυτοκίνητο δεν θα χάσει τον σκληροπυρηνικό πισταδόρικο χαρακτήρα του. Σύμφωνα με τον Jean-Marc Gales, η ανόθευτη οδηγική αίσθηση θα εξακολουθήσει να είναι προτεραιότητα για την Lotus.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους κινητήρες, αυτοί θα εξακολουθήσουν να προέρχονται από την Toyota, με μια βεντάλια απόδοσης από τους 135 ως τους 245 ίππους. Μάλιστα στην Αμερική οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο, προερχόμενο επίσης από την Toyota.

Ο Gales αποκάλυψε μάλιστα ότι οι διαρκώς αυξανόμενες πωλήσεις θα  δώσουν φέτος στην Lotus κερδοφορία, για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια. Φέτος η εταιρεία έχει δεχτεί περισσότερες παραγγελίες από οποιαδήποτε άλλη χρονιά την τελευταία δεκαετία, με τις περισσότερες από αυτές να έρχονται από την αμερικάνικη αγορά.

Πηγή AUTOCAR μέσω Autoblog.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube