Η Lotus 3-Eleven πιο γρήγορη από την Porsche 918 Spyder στο Hockenheim [video]

Η Lotus 3-Eleven πιο γρήγορη από την Porsche 918 Spyder στο Hockenheim [video]

Η πιο σκληροπυρηνική Lotus παραγωγής έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο που έχει μετρήσει το Sport Auto στη γερμανική πίστα.

Με οδηγό τον Christian Gebhardt του περιοδικού Sport Auto, η Lotus 3-Eleven γύρισε τη σύντομη διαμόρφωση του Hockenheim σε χρόνο 1’ 06” 2, βελτιώνοντας την επίδοση της Porsche 918 Spyder κατά 0,1”.

Η επίδοση της σκληροπυρηνικής Lotus είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή αν λάβουμε υπόψη ότι φορούσε στάνταρ λάστιχα δρόμου και ότι η εξωτερική θερμοκρασία δεν ήταν υψηλότερη από 8 βαθμούς Κελσίου.

«Ο Christian έκανε έναν απίθανο γύρο σε όχι ιδανικές συνθήκες», είπε ο Jean-Marc Gales, CEO της Lotus. «Ξέραμε από την αρχή ότι έχουμε φτιάξει ένα απλά καταπληκτικό αυτοκίνητο που είναι ικανό για μεγάλα πράγματα. Και αυτό το ρεκόρ γύρου το αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία. Αυτή είναι η απόλυτη ενσάρκωση της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Lotus».

Ο βελτιωμένος V6 των 3,5 λίτρων με τον κομπρέσορα αποδίδει πλέον 460 ίππους και επιταχύνει την 3-Eleven από στάση μέχρι τα 60 mph (96 km/h) σε 2,9”, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 290 km/h.

Με ένα νέο ανθρακονημάτινο αμάξωμα πάνω σε ένα ειδικό για την περίσταση αλουμινένιο πλαίσιο, η Lotus 3-Eleven έχει σχέση ισχύος/βάρους πάνω από 500 ίππους/τόνο. Η Lotus θα κατασκευάσει μόνο 311 αυτοκίνητα τα επόμενα δύο χρόνια

«Η Lotus 3-Eleven είναι ένα εκπληκτικά γρήγορο και εστιασμένο σε χρήση πίστας αυτοκίνητο, με το οποίο διασκεδάζεις πολύ στο όριο», δήλωσε ο Christian Gebhardt. «Είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία των δοκιμών του Sport Auto στο Hockenheimring Short Circuit».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube