Η Lotus 3-Eleven κάνει... θεωρητικά 7’ 06’’ στο Nürburgring

Η Lotus 3-Eleven κάνει... θεωρητικά 7’ 06’’ στο Nürburgring

Δεν αμφισβητεί κανείς ότι η νέα Lotus 3-Eleven θα έχει εξαιρετικές δυνατότητες εντός πίστας, αλλά προς το παρόν ο χρόνος που ανακοινώθηκε δεν έγινε ποτέ.

Η Lotus, σίγουρη για τις ικανότητες της νέας 3-Eleven, μάλλον βιάζεται υπερβολικά να στρέψει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι σήμερα ανακοίνωσε επίσημα τον εξαιρετικό χρόνο των 7’06’’ στο Nürburgring, χωρίς όμως να έχει πραγματοποιηθεί ποτέ ένας τέτοιος γύρος.

Πιο συγκεκριμένα, τις προηγούμενες δύο εβδομάδες η Lotus 3-Eleven πραγματοποίησε πάνω από 2.000 km δοκιμών στο Nürburgring Nordschleife. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που το αυτοκίνητο κύλησε τους τροχούς του εκτός της ιδιόκτητης πίστας της Lotus. Από αυτές τις δοκιμές βγήκαν σημαντικά συμπεράσματα για το πώς θα συμπεριφέρεται το κορυφαίο μοντέλο της βρετανικής φίρμας, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016. Καθορίστηκε η αεροδυναμική ισορροπία, οι ρυθμίσεις της ανάρτησης, η λειτουργία του κινητήρα και δοκιμάστηκαν λάστιχα και φρένα.

Στο πλαίσιο των δοκιμών πραγματοποιήθηκαν φυσικά και χρονομετρήσεις, χωρίς όμως ποτέ να υπάρχει πραγματικά «καθαρή» πίστα, αφού την ίδια ώρα βρίσκονταν εκεί κι άλλοι κατασκευαστές. Έτσι, παρότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποιος χρονομετρημένος γύρος της 3-Eleven ολόκληρος και καταγεγραμμένος, ενώνοντας τα επί μέρους τμήματα της πίστα προκύπτει ότι ο θεωρητικός χρόνος θα ήταν 7’06’’. Κάτι που όχι μόνο υπερκαλύπτει τον στόχο που είχε θέσει η ίδια η Lotus, αλλά αφήνει υποσχέσεις για μια ακόμα καλύτερη επίδοση στην πραγματικότητα.

Ο Marc Basseng, ο οδηγός που βρισκόταν στο τιμόνι της, δήλωσε ότι «η 3-Eleven είναι το τέλειο αυτοκίνητο για έναν γρήγορο γύρο στο Nürburgring Nordschleife. Είναι τόσο κοφτερή και εστιασμένη, ένα πραγματικό όπλο». Αυτός άλλωστε ήταν που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ακόμα καλύτερο χρόνο στο μέλλον: «Με ολόκληρη την πίστα διαθέσιμη είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να αγγίξει τα 7’ ακριβώς».



[Πηγή: Lotus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube