Η νέα BMW X2 στις τελευταίες χειμερινές δοκιμές

Η νέα BMW X2 στις τελευταίες χειμερινές δοκιμές

Η από καιρό αναμενόμενη BMW X2 εντοπίστηκε σε χειμερινές δοκιμές και φαίνεται ότι είναι πλέον προ των πυλών.

Όσο οι αγοραστές συνεχίζουν να προτιμούν τα crossover, η BMW έχει κάθε λόγο να προσθέσει άλλο ένα στην γκάμα της. Η αναμενόμενη από καιρό BMW X2 εντοπίστηκε να δοκιμάζεται σε χειμερινές συνθήκες, στην τελική σχεδόν μορφή της.

Η X2 έρχεται να καλύψει ένα κενό που δημιουργήθηκε μετά την μεταστροφή της τελευταίας γενιάς Χ1 σε ένα πιο «στρογγυλεμένο» αυτοκίνητο, με καλύτερους χώρους, περισσότερη έμφαση στην άνεση και πιο συμβατική εμφάνιση. Οπότε δημιουργήθηκε ο χώρος για ένα πιο σπορ μικρό crossover, που θα λειτουργεί συμπληρωματικά, όπως η Χ4 για την Χ3 και η Χ6 για την Χ5.

Η γραμμή της οροφής στην BMW X2 θα είναι κεκλιμένη, στα πρότυπα των κουπέ και το παρμπρίζ κοίλο. Η μάσκα θα έχει πιο σπορ σχεδίαση, με την έμφαση να δίνεται όχι στον όγκο αλλά στο πλάτος, δημιουργώντας μια ενιαία γραμμή με τα φώτα. Στο πίσω μέρος, διπλές εξατμίσεις και ένα μικρό σπόιλερ στην οροφή θα υποδηλώνουν τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.



Οι προδιαγραφές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά δεν αναμένονται εκπλήξεις. Θα βασίζεται στην ίδια προσθιοκίνητη πλατφόρμα UKL, την οποία χρησιμοποιεί η X1 και η Σειρά 2 Active Tourer. Οι κινητήρες επίσης θα προέρχονται από την Χ1, οπότε περιμένουμε να δούμε τις γνωστές μονάδες βενζίνης και πετρελαίου. Αιχμή του δόρατος αρχικά θα αποτελεί ο δίλιτρος 4κύλινδρος TwinPower Turbo, με απόδοση 228 ίππους και 35,6 kgm ροπή. Ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για μια έκδοση M Performance με 300 ίππους.

Η BMW X2 αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017. Ίσως μάλιστα η BMW να προλογίσει το μοντέλο παρουσιάζοντας ένα concept νωρίτερα.

 

Πηγή Worldcarfans

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube