Νέα BMW X2 το 2017

Νέα BMW X2 το 2017

Το νέο κουπέ-SUV της BMW θα αρχίσει τις δοκιμές σε δρόμο αυτόν το μήνα και η κορυφαία έκδοση M Performance μπορεί να έχει 300 ίππους.

Οι ιθύνοντες της BMW άναψαν το πράσινο φως για ένα νέο σπορ crossover με την ονομασία Χ2, σύμφωνα με πηγές μέσα από την εταιρία.

Η Χ2 λέγεται ότι θα τοποθετηθεί ανάμεσα στην επερχόμενη Χ1 δεύτερης γενιάς και στην υπάρχουσα Χ3. Θα έχει 5θυρο liftback αμάξωμα και θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Το ντεμπούτο της θα γίνει μετά από ένα πρόγραμμα εξέλιξης δυόμισι ετών, το οποίο πηγές μέσα από την BMW λένε ότι έχει ήδη ξεκινήσει στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της εταιρείας, στο Μόναχο.

Τα πρώτα πρωτότυπα δοκιμών της νέας BMW προγραμματίζεται να βγουν στο δρόμο  μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με μηχανολόγους του εργαστηρίου πρωτοτύπων της φίρμας. «Ολοκληρώνουμε τα πρώτα πρωτότυπα τώρα», είπε μια πηγή. «Θα μπουν σε δράση μέχρι το τέλος του μήνα». 

Η Χ2 έχει σχεδιαστεί με βάση την πλατφόρμα UKL της BMW, την οποία θα μοιράζεται με τη νέα Χ1 και άλλα πρόσφατα μοντέλα της φίρμας, όπως η 2 Series Active Tourer και η 2 Series Gran Tourer.

Όπως η Χ1 δεύτερης γενιάς, έτσι και η Χ2 –που θα ανταγωνίζεται το Range Rover Evoque– θα κινείται αποκλειστικά από εγκάρσια τοποθετημένα 3κύλινδρα και 4κύλινδρα μοτέρ βενζίνης και ντίζελ, και θα προσφέρεται σε προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Οι κινητήρες αυτοί θα περιλαμβάνουν μια ενισχυμένη έκδοση του νέου Β48, που έκανε το ντεμπούτο του στην 2 Series Active Tourer. Στη νορμάλ έκδοσή του, ο Β48 αποδίδει 231 PS, αλλά με μετατροπές στο σύστημα εισαγωγής και αλλού, λέγεται ότι θα φτάσει τους 300 PS. Ο στόχος είναι, η κορυφαία έκδοση Χ2 M Performance με αυτόν τον κινητήρα –η οποία προγραμματίζεται για το 2018– να έχει επιδόσεις συγκρίσιμες με εκείνες του Audi RS Q3.

Ακολουθώντας τις μεγαλύτερες Χ6 και Χ4, η Χ2 θα έχει και αυτή τέσσερις συμβατικές πόρτες και μια πέμπτη liftback στο πολύ κεκλιμένο πίσω μέρος της σκεπής. Το εσωτερικό θα είναι παρόμοιο με εκείνο της νέας Χ1.

Για τη σχεδίαση της Χ2 θα πάρουμε μια καλή ιδέα από ένα εκθεσιακό concept car που μπορεί να παρουσιαστεί ακόμη και στο επόμενο Σαλόνι της Γενεύης, σύμφωνα με πηγές μέσα από την εταιρία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube