Η McLaren τιμά τον James Hunt με μια ειδική P1

Η McLaren τιμά τον James Hunt με μια ειδική P1

Το τμήμα McLaren Special Operations έχει περιποιηθεί μια P1 για να τιμήσει τη μνήμη του James Hunt και θα την παρουσιάσει στο Goodwood.

Πριν από 40 χρόνια ο James Hunt οδηγώντας μία McLaren κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1. Το πρωτάθλημα εκείνο ήταν τόσο δραματικό που εν τέλει έγινε και ταινία, το γνωστό Rush.

Η σεζόν εκείνη έμεινε στην ιστορία για την συναρπαστική κόντρα που εξελίσσονταν μεταξύ των Hunt και Lauda. Ο Αυστριακός οδηγούσε για την Ferrari. Τα πράγματα πήραν δραματική τροπή από το γερμανικό GP και έπειτα, όταν ο Lauda είχε το παραλίγο θανατηφόρο ατύχημα στο Nurburgring, εκεί που λίγο έλειψε να καεί ζωντανός.

Το πρωτάθλημα χαρακτηρίστηκε από το έντονο παρασκήνιο, αποκλεισμούς, ποινές και νίκες που κρίθηκαν στα χαρτιά. Φτάνοντας στο τελευταίο GP στην Ιαπωνία ο Lauda που είχε επιστρέψει σαν από θαύμα από την κόλαση, προηγείτο με 3 βαθμούς. Ωστόσο αποφάσισε να αποσυρθεί από τον αγώνα λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών που έκρινε επικίνδυνες. Ο Hunt αγωνίστηκε παίρνοντας την 3η θέση και τελικά τον τίτλο του πρωταθλητή για έναν μόλις βαθμό.

Για να γιορτάσει το επίτευγμα του James Hunt η McLaren και το τμήμα McLaren Special Operations έχει ετοιμάσει μια συλλεκτική έκδοση της έτσι κι αλλιώς συλλεκτικής P1 προς τιμήν του πρωταθλητή. Θα είναι βαμμένη στα χρώματα του κράνους του Hunt, με κόκκινες, κίτρινες και μπλε ρίγες πάνω σε μαύρο. Το αυτοκίνητο θα οδηγηθεί από τον Bruno Senna, ανηψιό του Ayrton, στο Goodwood Festival of Speed.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οδηγούμε το BAC Mono στην πίστα F1 του Spa [video]


Η McLaren που είναι επίσημος χορηγός του event θα δείξει ακόμη μια έκδοση της P1 GTR με μετατροπές από την Lanzante ώστε να αποκτήσει άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο. Aυτό το αυτοκίνητο θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ της ανάβασης του Goodwood για αυτοκίνητα δρόμου, το οποίο με 47,9” κατέχει το BAC Mono.

Πηγή: McLaren Automotive
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube