Από τη θέση του Senna στο Grand Prix του Monaco το 1990 [video]

Από τη θέση του Senna στο Grand Prix του Monaco το 1990 [video]

Θαυμάστε σε αυτό το onboard video τη διάσταση του ταλέντου του Ayrton Senna μέσα από τις άψογες, κοφτερές γραμμές του μέσα στο πριγκιπάτο.

H φράση «Ο Ayrton Senna ήταν κυρίαρχος οδηγός στη Formula 1» σαφώς και είναι κάτι που αποτυπώνει τη μισή αλήθεια.

Ο Βραζιλιάνος ήταν ένα από τους καλύτερους όλων των εποχών, αν όχι ο κορυφαίος. Η αξία του δεν αποτυπώνεται μόνο από τα τρία πρωταθλήματα οδηγών μεταξύ των ετών 1988-1991, αλλά κι επειδή κατείχε το ρεκόρ των pole positions μέχρι το 2006, 12 χρόνια ύστερα από τον τραγικό θάνατό του στην Imola. Και μάλιστα ένα ρεκόρ που επιτεύχθηκε πολλές φορές με υποδεέστερο μονοθέσιο.

Αν υπάρχει ένα σιρκουί στο οποίο μπορούμε να καταθέσουμε με σιγουριά ότι ο Senna ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, αυτό ήταν το Grand Prix του Monaco. Στα δέκα χρόνια της θητείας του στην F1, κυριάρχησε στον αγώνα του πριγκιπάτου έξι φορές.

Στο κλιπ που μπορείτε να δείτε παρακάτω, είναι ο Ayrton Senna κατά τις κατατακτήριες δοκιμές του 1990, όπου και πήρε την pole. Και στη συνέχεια δεν έχασε την πρωτοπορία για κανένα γύρο του αγώνα, τερματίζοντας τελικά στην πρώτη θέση.

Σε τρεις ημέρες, την προσεχή Κυριακή, έρχεται το Grand Prix του Monaco, οπότε ποιον καλύτερο τρόπο θα βρίσκαμε για να προετοιμάσουμε τη διάθεσή μας για να το παρακολουθήσουμε από τον υπέροχο τοπ κατατακτήριο γύρο του μάστορα των pole;

[Πηγή Formula 1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube