McLaren: Μια P1 προς τιμήν του Alain Prost

McLaren: Μια P1 προς τιμήν του Alain Prost

Η MSO δημιούργησε μια σπέσιαλ βερσιόν του hypercar με το όνομα του Γάλλου πολυπρωταθλητή.

Πρόσφατα, σε συνέντευξή του (η οποία δημοσιεύεται στο DRIVE που κυκλοφορεί) ο Bernie Ecclestone είπε ότι συνήθως ο κόσμος ξεχνά τον Alain Prost όταν μιλά για τους μεγαλύτερους οδηγούς της F1.

Η McLaren σίγουρα δεν είναι μεταξύ αυτών με ασθενή μνήμη. Η βρετανική εταιρεία τιμά τον Γάλλο παρουσιάζοντας στο Goodwood Festival of Speed, στο ειδικά διαμορφωμένο McLaren House στο Supercar Paddock, την McLaren Special Operations Alain Prost P1.

Η P1 την οποία επιμελήθηκε το τμήμα «ειδικών αποστολών» της McLaren δημιουργήθηκε για να τιμήσει την συνεργασία των δύο πλευρών η οποία σε πέντε σεζόν απέφερε δεκάδες νίκες και τους παγκόσμιους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών το ’85, το ’86 και το ’89.

Βαμμένη σε λευκό με μοτίβα σε μπλε και κόκκινο χρώμα, η αισθητική της είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα του κράνους του Alain Prost την εποχή που αγωνιζόταν με την ομάδα στη Formula 1. Ελαφρώς διαφοροποιημένο είναι και το εσωτερικό με μπλε επένδυση στα καθίσματα, λευκές ραφές και διακριτικές κόκκινες πινελιές.

Εκτός από την συγκεκριμένη P1, στο Goodwood η McLaren θα εκθέσει ένα από τα πιο σπάνια δημιουργήματά της, την F1 GT «Longtail». Πρόκειται για το ένα από τις μόλις τρία κομμάτια που κατασκευάστηκαν για το ομολογκάρισμα της αγωνιστικής έκδοσης που, με το τροποποιημένο αμάξωμα, διέθετε καλύτερη αεροδυναμική απόδοση .

[Πηγή: McLaren Automotive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube