Η Aston Martin GT3 μετονομάζεται σε GT12 [video]

Η Aston Martin GT3 μετονομάζεται σε GT12 [video]

H Aston Martin ανακοίνωσε ότι η Vantage GT3 θα ονομάζεται εφεξής GT12, κατόπιν του βέτο της Porsche για την ονομασία.

Λανσαρισμένη σχεδόν δύο μήνες ενωρίτερα, η Vantage GT3 είναι μια ακραία εκδοχή του μοντέλου με 600 άλογα και 63,7 kgm. από τον αναβαθμισμένο 6λιτρο κινητήρα V12.

Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου ημιαυτόματου κιβωτίου μονού συμπλέκτη. Σύμφωνα με την Aston Martin, τα 0-100 km/h έρχονται σε 3,7" και η τελική φτάνει τα 297 km/h. Ο στόχος της εταιρείας ήταν να κατασκευάσει μία έκδοση δρόμου του αγωνιστικού της που συμμετέχει στην κατηγορία GT3. Η ονομασία αυτή, επομένως, ήταν μια λογική επιλογή.

Η Porsche όμως δυσαρεστήθηκε σφόδρα με την επιλογή αυτή, λόγω της δικιάς της 911 GT3 και αποφάσισε να ζητήσει από την Aston Martin να προχωρήσει στην αλλαγή του ονόματος, αλλιώς θα προέβαινε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να την υποχρεώσει να το κάνει.

Η βρετανική εταιρεία αποφάσισε ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις να αλλάξει το όνομα αντί να εμπλακεί σε δαπανηρές και χρονοβόρες ένδικες διαδικασίες. Έτσι η Vantage GT3 μετονομάστηκε σε Vantage GT12. Για ευνόητους λόγους τροποποιήθηκε και το επίσημο video clip, αναφέροντας πλέον το νέο όνομα.

Πιστεύεται ότι η παραπάνω αλλαγή θα συμπεριλάβει οσονούπω και το αγωνιστικό αυτοκίνητο, αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο επίσημα. Ενώ και το site της εταιρείας εξακολουθεί να την αναφέρει ως «GT3»

Η Aston Martin Vantage GT12 θα παραχθεί σε 100 μόλις αντίτυπα και θα διατίθεται αποκλειστικά στην Ευρώπη.

[Πηγή Aston Martin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube