Aston Martin Vantage GT3 με 600 PS [video]

Aston Martin Vantage GT3 με 600 PS [video]

Άλλη μία έκδοση υπάρχοντος μοντέλου; Ναι, αλλά αυτή η Aston Martin είναι πραγματικά ξεχωριστή.

Όπως είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες, πρόκειται για την έκδοση GT3 της Vantage, η οποία θέλει ν’ αποκαθηλώσει την εμβληματική Porsche 911 GT3.

Ο πήχυς είναι ήδη ψηλά, γι’ αυτό και η Aston Martin φρόντισε ώστε η GT3 να είναι «η ισχυρότερη και πιο ασυμβίβαστη Vantage μέχρι σήμερα».

Η Vantage GT3 φοράει ένα φαρδύτερο body kit από ανθρακονήματα, διαφορετικούς προφυλακτήρες και μαρσπιέ, ένα εμπρός (πολύ) χαμηλό σπόιλερ και μια σταθερή πίσω πτέρυγα.

Επίσης διαθέτει ανθρακονημάτινο καπό, σφυρήλατες ζάντες 19 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Super Sport, κεραμικά φρένα της Brembo, άξονα μετάδοσης από ανθρακονήματα, στάνταρ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και εξατμίσεις από μαγνήσιο με κεραμική επίστρωση στις απολήξεις τους.

Το βάρος έχει μειωθεί κατά 100 kg σε σχέση με την Vantage S και η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί με στόχο τα απόλυτα δυναμικά χαρακτηριστικά και διαθέτει τροποποιημένο σύστημα ρυθμιζόμενων αμορτισέρ με τρεις  επιλογές: Normal, Sport και Track.

Το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται στην καμπίνα, με επένδυση αλκαντάρα στο τιμόνι, σπορ καθίσματα και κεντρική κονσόλα από ανθρακονήματα και δερμάτινα λουράκια που αντικαθιστούν τις κλασικές χειρολαβές και δίνουν έναν πιο αγωνιστικό τόνο.

Ο εξάλιτρος ατμοσφαιρικός V12 αποδίδει 600 ίππους και 63,0 kgm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός επτατάχυτου ημιαυτόματου κιβωτίου μονού συμπλέκτη. Σύμφωνα με την Aston Martin, τα 0-100 km/h έρχονται σε 3,7¨ και η τελική φτάνει τα 297 km/h.

Η Vantage GT3 θα παραχθεί σε 100 μόλις αντίτυπα και θα διατίθεται αποκλειστικά στην Ευρώπη.

[Πηγή: Aston Martin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube