Βέτο της Porsche στην Aston Martin για την ονομασία «GT3»

Βέτο της Porsche στην Aston Martin για την ονομασία «GT3»

Αλλαγή ονόματος για την Vantage των 600 PS μετά από έντονη αντίδραση της Porsche.

Στη Γενεύη η Aston Martin παρουσίασε τη GT3, «την ισχυρότερη και ταχύτερη» Vantage μέχρι τώρα - δήλωση που επιβεβαιώνουν οι 600 ίπποι του 6λιτρου V12, και όχι μόνο.

Ο στόχος της εταιρείας ήταν να κατασκευάσει μία έκδοση δρόμου του αγωνιστικού της που συμμετέχει στην κατηγορία GT3. Η ονομασία αυτή, επομένως, ήταν μια λογική επιλογή.

Η Porsche είχε διαφορετική άποψη. Έχοντας παρουσιάσει την πρώτη 911 GT3 το 1999, διεκδίκησε την αποκλειστικότητα της ονομασίας την οποία χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια στα αυτοκίνητά της.

Από την πλευρά της, η Aston Martin υποστήριξε πως αφενός η ονομασία GT3 χαρακτηρίζει πλέον μια κατηγορία αγώνων, αφετέρου υπήρχαν κι άλλα μοντέλα με την ονομασία πριν το 1999, όπως η Esprit GT3.

Τελικά, μετά από πολύμηνες συζητήσεις μεταξύ των νομικών εκπροσώπων των δύο εταιρειών, η Aston Martin έκανε πίσω και αποφάσισε να μετονομάσει το αυτοκίνητο σε Vantage GT12. Θέλοντας να διατηρήσει την σύνδεση με το αγωνιστικό της, πλέον και αυτό ονομάζεται GT12.

Ίσως η αντίδραση της Porsche να μοιάζει υπερβολική, από την άλλη όμως έχει επενδύσει αρκετά σε αυτό το όνομα τα τελευταία 16 χρόνια οπότε προσπάθησε να προστατέψει αυτή της την επένδυση.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν η γερμανική μάρκα έχει κάνει το ίδιο και με την Bentley για την Continental GT3-R

[Πηγή: grcc.goodwood.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube