Η αμερικανική BMW Z4 M40i με 47 παραπάνω άλογα

Η αμερικανική BMW Z4 M40i με 47 παραπάνω άλογα

Οι νέες αντιρρυπαντικές διατάξεις επέβαλαν στην ευρωπαϊκή BMW Z4 M40i να είναι 47 PS και ένα χιλιογραμμόμετρο κάτω από το μοντέλο των αμερικανικών προδιαγραφών.

Μέχρι πρότινος αποτελούσε σπάνια περίπτωση οι Αμερικανοί να αγόραζαν περισσότερη ιπποδύναμη για το ίδιο μοντέλο σε σχέση με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό. Κάτι που είχε να κάνει με τους χαλαρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τους ρύπους.

Τώρα, όμως, καθώς οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες παλεύουν με το νέο πρωτόκολλο WLTP στη Γηραιά Ήπειρο, η Αμερική αποκτά τελικά μια πιο ισχυρή νέα BMW Ζ4 από την Ευρώπη. Έτσι, o 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά TwinPower Turbo της Z4 M40i στις ΗΠΑ αποδίδει 387 άλογα και 51 kgm. Νούμερα που δίνουν στο νέο γερμανικό ρόουντστερ τη δυνατότητα να κατέβει ένα δέκατo στο σπριντ των 0-100 km/h.

Παραδόξως δεν συμβαίνει το ίδιο με το ισχυρό δίλιτρο μοντέλο της Z4 -στις ΗΠΑ δεν θα εισάγεται η πιο αδύναμη δίλιτρη Z4 sDrive20i. Έτσι, η αμερικανική Z4 sDrive30i αποδίδει 258 άλογα και 40,8 kgm, όσα ακριβώς και το ευρωπαϊκό μοντέλο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube