Δοκιμές σε δημόσιους δρόμους για το νέο hypercar της Ferrari [video]

Δοκιμές σε δημόσιους δρόμους για το νέο hypercar της Ferrari [video]

To νέο hypercar της Ferrari που θα αποτελέσει τον διάδοχο της LaFerrari, πιάστηκε από το φακό να δοκιμάζεται για άλλη μια φορά στους ιταλικούς δρόμους.

Ferrari

Το νέο hypercar του Maranello και διάδοχος των F40, F50, Enzo και LaFerrari απαθανατίστηκε για άλλη μια φορά από το φακό να δοκιμάζεται καμουφλαρισμένο στους ιταλικούς δρόμους.

Όπως και το πρωτότυπο που εντοπίστηκε το Φεβρουάριο, στο πλάι του, βρίσκεται ένα αυτοκόλλητο που μαρτυρά την ύπαρξη υβριδικού συστήματος, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι όπως και ο προκάτοχός της, η νέα ναυαρχίδα της Ferrari θα είναι εξηλεκτρισμένη.

Ferrari

Παράλληλα, έντονες είναι οι φήμες που θέλουν το μοντέλο να μην χρησιμοποιεί τον ατμοσφαιρικό V12, αλλά τον υπερτροφοδοτούμενο 4.0 lt V8 που συναντάμε στην SF90 Stradale, ο οποίος στην τελευταία έχει απόδοση 780 PS και συνεργάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες, αποδίδοντας συνδυαστικά 1.000 PS. 

Από την άλλη, πολλοί υποστηρίζουν ότι στο κέντρο του νέου hypercar θα βρίσκεται ένας 3λιτρος twin-turbo V6, όπως και στην περίπτωση του Ferrari Vision Gran Turismo που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες. Ο V6 στο «ψηφιακό» μοντέλο της ιταλικής φίρμας έχει ισχύ 1.030 PS και λειτουργεί παράλληλα με τρία ηλεκτρικά μοτέρ με συνολική ισχύ 326 PS.

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε από το Maranello, ο διάδοχος της Ferrari LaFerrari έχει αποκτήσει ήδη την εσωτερική κωδική ονομασία F250. Θα αποκαλυφθεί στο κοινό τον Οκτώβριο του 2024 και θα κατασκευαστεί σε μόλις 599 αντίτυπα.

Ferrari

Η σκληροπυρηνική έκδοση XX που θα είναι αποκλειστικά για χρήση σε πίστα θα αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2026 και θα παραχθεί με τη σειρά της σε μόλις 30 αντίτυπα. Τον Οκτώβριο του 2027 θα ακολουθήσει, βάσει προγραμματισμού, και μια ανοιχτή έκδοση του μοντέλου με τη Ferrari να κατασκευάζει 199 αυτοκίνητα. Έτσι, η συνολική παραγωγή του διαδόχου της LaFerrari θα ανέρχεται στα 828 κομμάτια.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube