H Ferrari SF90 Stradale κάνει ρεκόρ στην Ινδιανάπολη [video]

H Ferrari SF90 Stradale κάνει ρεκόρ στην Ινδιανάπολη [video]

Η νέα Ferrari SF90 Stradale αναδείχθηκε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στη συγκεκριμένη διαδρομή.

H Ferrari SF90 Stradale κατέρριψε το ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής στην θρυλική πίστα Indianapolis Motor Speedway. Ο χρόνος που κάλυψε τα  3,92 km της πίστας ήταν 1:29.625 σημειώνοντας μέγιστη ταχύτητα 281km/h.

Η Ferrari SF90 Stradale είναι το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της ιταλικής φίρμας, αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 1.000 ίππων.

Το υβριδικό σύστημα της SF90 Stradale αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 3.990 cc με απόδοση 780 PS (ο ισχυρότερος στην ιστορία της Ferrari),και τρεις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 220 PS. Ένα από τα ηλεκτρικά μοτέρ με το όνομα MGUK (Motor Generator Unit Kinetic) βρίσκεται στον πίσω άξονα μεταξύ του κινητήρα και του νέου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων, ενώ οι άλλοι δύο ηλεκτροκινητήρες βρίσκονται στον εμπρός άξονα (RAC-e) προσφέροντας τετρακίνηση και Torque Vectoring.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη Ferrari SF90 Stradale

Το εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου κατανέμει τη δύναμη σε όλους τους τροχούς χαρίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις, αντάξιες του ονόματος της Ferrari. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η SF90 Stradale ολοκληρώνει το 0-100km/h σε μόλις 2,5" και το 0-200km/h σε 6,7" με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 340km/h! Επιπλέον, το μοντέλο είναι ταχύτατο και στην πίστα αφού σημείωσε χρόνο 1'19" στο Fiorano (ενδεικτικά η La Ferrari έκανε 1'19"70).

Χάρη στη μπαταρία 7.9 kWh που μπορεί να φορτίσει και ανεξάρτητα μέσω καλωδίου (πρώτη φορά σε Ferrari), η SF90 έχει τη δυνατότητα να κινείται για έως και 25 km αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, με μέγιστη ταχύτητα τα 135 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube