Δοκιμές γύρω από το Nürburgring για τη νέα Mercedes-AMG GT [video]

Δοκιμές γύρω από το Nürburgring για τη νέα Mercedes-AMG GT [video]

Η νέα Mercedes-AMG GT, το μοντέλο που θα αποτελεί την κουπέ εκδοχή της νέας SL, εντοπίστηκε καμουφλαρισμένη να δοκιμάζεται στον δρόμο.

Βίντεο απαθανάτισε τη νέα Mercedes-AMG GT να δοκιμάζεται καμουφλαρισμένη στους δημόσιους δρόμους κοντά στo Nürburgring. H νέα GT θα αποτελέσει ουσιαστικά την κουπέ εκδοχή της έβδομης γενιάς της SL που παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η AMG δοκιμάζει στην GT δύο εκδόσεις του twin-turbo V8. Με το νέο μοντέλο να αναμένεται σε πρώτη φάση να εξοπλίζεται με τις δύο εκδόσεις του V8 που συναντάμε και στη νέα SL, ενώ αργότερα πιθανότατα θα ακολουθήσουν πιο ισχυρές και σκληροπυρηνικές εκδόσεις.

Mercedes-AMG GT

Θυμίζουμε ότι η SL55 4Matic+ προσφέρει 476 PS και 700 Nm ροπής, ενώ η κορυφαία SL63 4Matic+ αποδίδει 585 PS και 800 Nm ροπής. Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο βίντεο εξαιτίας της τετραπλής απόληξης εξάτμισης συμπεραίνουμε ότι έχουμε να κάνουμε με την πιο ισχυρή έκδοση από τις δύο. Άγνωστο παραμένει ωστόσο εάν η GT, όπως και το κάμπριο αδελφάκι της, θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με τετρακίνηση.

Αυτό που έχει επιβεβαιώσει όμως το αγωνιστικό παρακλάδι της Mercedes είναι ότι τα δύο μοντέλα θα έχουν σημαντική διαφορά μεταξύ τους στο δρόμο, με την GT να έχει καθαρό σπορ προσανατολισμό. Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το νέο μοντέλο θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα τέλη του έτους όπου και αναμένεται να παρουσιαστεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube