Διαρροή του νέου CUPRA Terramar

Διαρροή του νέου CUPRA Terramar

Το πρώτο επίσημο σκίτσο του νέου ισπανικού Sport Activity Coupe μας δίνει μια μικρή γεύση από το παρουσιαστικό του.

Το νέο SAC με την επικλινή οροφή της θα ονομάζεται κατά πάσα πιθανότητα Terramar και θα είναι το πρώτο μοντέλο της ισπανικής εταιρεία που θα παρουσιαστεί πρώτα με τα διακριτικά της CUPRA.

Στο σκίτσο που διέρρευσε μπορούμε να δούμε το πλαϊνό και το πίσω μέρος του νέου μοντέλου που θα λανσαριστεί μέσα στο 2020. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πιο δυναμική εκδοχή του Ateca με αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το νεότερο και μεγαλύτερο Tarraco. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, το νέο Terramar θα είναι ένα αυθεντικό CUPRA και μετά από περίπου δύο χρόνια θα το δούμε με σήμα SEAT και «λογική» γκάμα κινητήρων.

CUPRA Terramar

Το CUPRA Terramar θα εφοδιάζεται με 2λιτρο 4κύλινδρο TFSI κινητήρα απόδοσης 300 ίππων και θα συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το όνομα Terramar αντιστοιχεί σε μια παραθαλάσσια περιοχή κοντά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, όπου βρίσκεται η πολύ παλιά πίστα Autodromo de Sitges-Terramar. Κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1920, με χάραξη που περιλαμβάνει ακόμα και οβάλ κεκλιμένο κομμάτι. Φιλοξένησε αγώνες έως και τη δεκαετία του 1950 και σήμερα είναι ουσιαστικά εγκαταλελειμμένη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube