Επίσημο: Νέο SEAT Tarraco, το μεγάλο ισπανικό SUV [video]

Επίσημο: Νέο SEAT Tarraco, το μεγάλο ισπανικό SUV [video]

Η SEAT αποκάλυψε το μεγάλο 5/7θέσιο SUV της, το Tarraco, λίγες ημέρες πριν από το ντεμπούτο του για το κοινό στο παρισινό Σαλόνι Αυτοκινήτου.

Το νέο SEAT Tarraco, αποτελεί τη ναυαρχίδα των SUV της ισπανικής εταιρείας και έρχεται να μπει σε μια ανταγωνιστική αγορά όπου κυριαρχούν ομογάλακτα και ξένα μοντέλα, όπως τα Volkswagen Tiguan, Hyundai Santa Fe, Ford Edge και Škoda Kodiaq.

To νέο Tarraco ντεμπουτάρισε σήμερα, λίγο πριν από τη δημόσια πρεμιέρα του στο παρισινό Mondial de l’ Automobile τον Οκτώβριο, με όνομα από την πόλης της Tarragona, κατά τον προσφιλή τρόπο ονοματοδοσίας της ισπανικής εταιρείας. Το Tarraco βασίζεται στη μεγαλύτερη έκδοση της πλατφόρμας MQB του VW Group, την A2, και έχει μήκος 4,74 m - περίπου τέσσερα εκατοστά περισσότερο από ένα Kodiaq ή Tiguan. Θα διατίθεται δε στην αγορά σε εκδόσεις με πέντε και επτά θέσεις. Στη μεν πρώτη με χωρητικότητα πορτμπαγκάζ 760 lt και στη δεύτερη με 700 lt -με την τρίτη σειρά μη ανεπτυγμένη, φυσικά. 

SEAT Tarraco

Ο σχεδιασμός του νέου SUV αποτελεί μια εξέλιξη του υφιστάμενου οικογενειακού ύφους της SEAT, αλλά ο επικεφαλής στιλίστας Alejandro Mesonero ισχυρίζεται ότι αυτό είναι το αυτοκίνητο που θα επηρεάσει τα μελλοντικά μοντέλα. «Προτάσσει μια αίσθηση υπερηφάνειας», λέει ο Mesonero, «χάρη στο δυναμικό εμπρός μέρος που σου δίνει μια ένδειξη για το πώς θα μοιάζουν τα μελλοντικά SEAT».

SEAT Tarraco

Η μάσκα διαθέτει ισχυρότερη εικόνα απ’ ό,τι μας έχουν συνηθίσει τα Ateca και Arona. Στις πλευρές τρέχει μια πτύχωση που ξεκινά πάνω από τους εμπρός τροχούς και καταλήγει πίσω, όπου «χωνεύει» στην πάνω πλευρά των πίσω φαναριών. Άλλη μια ακμή τρέχει χαμηλά στις πόρτες, ενώνοντας τους θόλους σε ένα δίεδρο φαινόμενο. Το Tarraco διαθέτει φανάρια full-LED εμπρός πίσω, με τα δεύτερα να ενώνονται μεταξύ τους με μια φωτιστική μπαρέτα.

SEAT Tarraco

Στο εσωτερικό, το Tarraco παρουσιάζεται με ένα φρέσκο σχεδιασμό στο ταμπλό που για πρώτη φορά βλέπουμε σε SEAT, με τις εικόνες του λανσαρίσματος να μας δείχνουν ξύλινα υλικά και διαφορετικό ντιζάιν της οθόνης του infotainment: Αντί λοιπόν η 8ιντση οθόνη να είναι ενσωματωμένη στη φάσα του ταμπλό, επικάθεται αλά τάμπλετ πάνω σε αυτήν. Η κεντρική οθόνη, που έξτρα θα δέχεται εντολές μέσω χειρονομιών, συνταιριάζεται με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών του VW Group.

SEAT Tarraco

Το Tarraco θα ντεμπουτάρει εμπορικά με μια γκάμα αποτελούμενη από δύο 4κύλινδρους βενζινοκινητήρες τούρμπο: Έναν 1.500άρη με ισχύ 150 PS που συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και κίνηση εμπρός και ένα δίλιτρο 190 ίππων συνδυασμένο με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τετρακίνηση.

Αργότερα η γκάμα θα εμπλουτιστεί από ένα δίλιτρο μοτέρ ντίζελ σε δύο εκδόσεις ισχύος: Η μία με 150 άλογα, χειροκίνητο σασμάν και κίνηση εμπρός ή με DSG7 και τετρακίνηση, και η άλλη με 190 άλογα και αποκλειστικά συνδυασμένη με DSG και τετρακίνηση. Η SEAT επιβεβαίωσε ότι το Tarraco θα ενσωματώσει επαναφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία κατά τη διάρκεια της ζωής του, πιθανότατα από το 2020.

SEAT Tarraco

Με το Tarraco η SEAT ολοκληρώνει την οικογένεια των SUV της. Οι φήμες που θέλουν τους Ισπανούς να παρουσιάζουν ένα κουπέ SUV κατά το πρότυπο του Kodiaq, το πιθανότερο είναι ότι θα αφορά ένα μοντέλο που θα εξελίξει η Cupra.

Το Tarraco θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Wolfsburg στη Γερμανία, δίπλα στο Tiguan, με τη SEAT να ανοίγει το βιβλίο των παραγγελιών για το μεγάλο SUV της τον Δεκέμβριο. Δεν υπάρχει ακόμη καμία ένδειξη ή πληροφορία σχετικά με την τιμολόγηση ή τις οριστικές προδιαγραφές στην Ελλάδα. Κάτι που υποθέτουμε ότι θα γίνει αμέσως ύστερα από την πρεμιέρα του αυτοκινήτου στο Παρίσι.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ1.5 TSI2.0 TSI2.0 TDI2.0 TDI
Ισχύς σε PS150190150190
Ροπή σε kgm25,532,634,740,8
Επιτάχυνση 0-100 km/h9,7"8,0"9,8"8,0"
Τελική ταχύτητα (km/h)201211200213
Κιβώτιο ταχυτήτων6άρι χειρ.DSG76άρι χειρ.DSG7
Μετάδοση κίνησηςΕμπρός4x4Εμπρός4x4

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube