Διαρροή για τη νέα BMW i3

Διαρροή για τη νέα BMW i3

Η γερμανική εταιρεία έχει ήδη μια ηλεκτρική μπερλίνα, την i4, και επίκειται η δεύτερη. Η νέα BMW i3 δεν θα είναι πλέον ένα αυτοκίνητο για την πόλη, αλλά μια 100% ηλεκτρική έκδοση της 3άρας!

BMW i3 2022

Την BMW i3 που ξέρατε, ξεχάστε την! Μάλιστα, το νέο αυτοκίνητο έρχεται να δώσει απάντηση για την ονοματολογία που υιοθέτησε η BMW για την ηλεκτρική 3 Series, μέσω της διαρροής φωτογραφιών από την Κίνα που εντόπισε το ισπανικό σάιτ Cochespias. 

Με την BMW i3 που γνωρίζουμε να πλησιάζει στο τέλος της ζωής της, κατά πώς φαίνεται οι Γερμανοί δεν αποθαρρύνθηκαν από το βαφτίσουν την ηλεκτρική 3 Series με το ίδιο όνομα. Τουναντίον, η παραπάνω επιλογή ήταν μάλλον μονόδρομος, παρά την πιθανότητα να απωλέσουν ένα μέρος της βασικής πελατείας της αρχικής BMW i3. 

Όσον αφορά την εικόνα του αυτοκινήτου δεν υπάρχει καμία έκπληξη. Εκείνο που βλέπουμε είναι μια κλασική 3 Series με «ενσωματωμένους» τους προφυλακτήρες στο αμάξωμα και έναν διαχύτη ειδικού σχεδιασμού στο πίσω μέρος. Φυσικά δεν λείπουν τα μπλε διακριτικά που χαρακτηρίζουν τον κόσμο των ηλεκτρικών BMW και οι ζάντες υψηλής αεροδυναμικής απόδοσης. 

BMW i3 2022

Σε αντίθεση με τη σημερινή BMW i3, η οποία εξελίχθηκε εξαρχής ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η μπερλίνα i3 έχει σχεδιαστεί σε μια πλατφόρμα do-it-all. 

H μελλοντική BMW i3 σχεδιάστηκε πάνω σε μια πλατφόρμα πασπαρτού. Δηλαδή για να δέχεται θερμικό, υβριδικό, και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Πιθανότατα, η νέα i3 δεν θα επωφεληθεί από τους ισχυρότερους κινητήρες της BMW i4 για να της αφήσει την αποκλειστικότητα, αλλά είναι εξίσου πιθανό ότι θα χρησιμοποιεί τη μονάδα και την μπαταρία της BMW iX3 με τους 286 ίππους και την κίνηση πίσω.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube