Διαρροή: BMW M5 Competition, τεχνικές λεπτομέρειες και φωτογραφίες

Διαρροή: BMW M5 Competition, τεχνικές λεπτομέρειες και φωτογραφίες

Περισσότερη δύναμη και διάθεση για μεγαλύτερη συμμετοχή στην οδήγηση -γίνεται και αυτό!- από την πιο σπορ 5άρα μπερλίνα, την BMW M5.

Είναι τιτλούχος του παγκόσμιου μεγαλύτερου ντριφτ, κάτω από το καπό φορά ένα ηχηρότατο 4,4λιτρο twin-turbo μοτέρ V8 και την έχουμε κατατάξει, αφού την οδηγήσαμε, ως την κορυφαία σπορ μπερλίνα στον πλανήτη. 

Τώρα, το κοντέρ της απόλαυσής της θα γράψει σαφώς παραπάνω νούμερα, καθώς διέρρευσαν τα στοιχεία της απόδοσης για την έκδοση M5 Competition. Τα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας σε φόρουμ για την BMW, το Bimmerpost, το οποίο φέρεται ότι κατόρθωσε να βρει τα στοιχεία από έναν Αυστραλό πελάτη που παρήγγειλε το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, η νέα BMW M5 Competition θα αποδίδει 626 άλογα, δηλαδή 26 παραπάνω από το 4.4λιτρο twin-turbo V8 της στάνταρ Μ5. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η ροπή του αυτοκινήτου παραμένει αμετάβλητη, στα 76,4 kgm.

BMW M5 Competition leak

Παρ 'όλα αυτά, η επιπλέον δύναμη κατέβασε την επίδοση του αυτοκινήτου κατά ένα δέκατο του δευτερολέπτου στο σπριντ 0-100 km/h, από τα 3,4” στα 3,3”, ενώ το σπριντ για τα 0-200 km/h είναι τώρα 10,8”, μια εντυπωσιακή πτώση κατά τρία δέκατα του δευτερολέπτου. Έτσι, στα χαρτιά, η BMW M5 Competition είναι πλέον ισχυρότερη και ελαφρότατα ταχύτερη από τον αρχετυπικό ανταγωνιστή της, τη Mercedes-AMG E 63 S των 612 ίππων, με το 3,4” στα 0-100 km/h. Η μέγιστη ταχύτητα για το τετρακίνητο γερμανικό τέρας παραμένει αμετάβλητη στα 305 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη νέα BMW M5

Με εκτιμώμενη ημερομηνία διάθεσή της και στην Ελλάδα από το δεύτερο 6μηνο του 2018 -Σεπτέμβριο για όλον τον κόσμο σύμφωνα με το Bimmerpost- η νέα BMW M5 Competition εκτιμούμε ότι θα ανεβάζει την τιμή των €174.900 της στάνταρ Μ5 τουλάχιστον κατά 30.000 ευρώ.

BMW M5 Competition leak

Δεν έχουν διαρρεύσει ακόμα λεπτομέρειες όσον αφορά για τις υπόλοιπες αναβαθμίσεις του αυτοκινήτου, αλλά εικάζουμε ότι θα επωφεληθεί επίσης από παρόμοιες αναβαθμίσεις που συναντούμε σε άλλα μοντέλα BMW Competition, όπως η σκληρότερη και πιο χαμηλή ανάρτηση, με έμφαση στην επίδοση στην πίστα. Περιμένουμε επίσης πιο άγριο και δυνατό ήχο από το σύστημα της εξάτμισης, καθώς και βελτιώσεις στα φρένα. 

Οι κοσμητικές αλλαγές στην BMW M5 Competition, αν κρίνουμε από τις διαρρεύσασες φωτογραφίες, δείχνουν νέο σχέδιο στις ζάντες και λάστιχα υψηλότερων προδιαγραφών. Η γρίλια στη μάσκα έχει μαύρο φινίρισμα, όπως και τα πλευρικά «βράγχια» στα εμπρός φτερά. Υπάρχει ακόμα ένα μαύρο χείλος εκφυγής στην ακμή του πορτμπαγκάζ και μικρά διακριτικά «Competition» στα φτερά και πίσω.

Το εσωτερικό πιθανότατα θα διαθέτει νέα, σπέσιαλ καθίσματα, φωτιζόμενα πατήματα στα μαρσπιέ και μοναδικές λεπτομέρειες και σήμανση, ενώ το κάλυμμα του μοτέρ εδώ είναι ανθρακονημάτινο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, τουλάχιστον για το αυστραλέζικο μοντέλο, το ηχοσύστημα είναι ένα από τα κορυφαία της Bowers & Wilkins.

BMW M5 Competition leak

Και με αυτό το μοντέλο, καθίσταται πλέον σαφές ότι η BMW έχει συστήσει μια γκάμα «Competition», κάτι σας σπορ φίρμα μέσα στο Μ Division, καθώς έχουμε τέτοιες εκδόσεις στα μοντέλα Μ2, Μ3, Μ4 και M5. 

Αναμείνατε για την πλήρη αποκάλυψη της νέας BMW M5 Competition.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube