Η Nissan και η Italdesign παρουσίασαν ένα μοναδικό πρωτότυπο του GT-R [video]

Η Nissan και η Italdesign παρουσίασαν ένα μοναδικό πρωτότυπο του GT-R [video]

Τα 50στά γενέθλια του Nissan GT-R και της Italdesign εορτάστηκαν με το πρωτότυπο GT-R50 που αποδίδει 720 ίππους.

Η πρώτη συνεργασία μεταξύ της Nissan και της Italdesign είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ενός καινούριου πρωτότυπου, του Nissan GT-R50 by Italdesign.

Βασισμένο στο Nissan GT-R NISMO του 2018, το μοναδικό αυτό πρωτότυπο δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τα 50στά γενέθλια του μοντέλου και του σχεδιαστικού οίκου, και θα ντεμπουτάρει στην Ευρώπη μέσα στον Ιούλιο.

Η Italdesign ανέπτυξε, σχεδίασε και κατασκεύασε το πρωτότυπο. Τα μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, δημιουργήθηκαν από τις ομάδες Nissan Design Europe στο Λονδίνο και Nissan Design America.

Ξεκινώντας από το μπροστινό μέρος, το Nissan GT-R50 της Italdesign διαθέτει χρυσή μάσκα που εκτείνεται σε όλο σχεδόν το πλάτος του οχήματος. Το καπό είναι διογκωμένο τονίζοντας την ισχύ του αυτοκινήτου, ενώ οι ανασχεδιασμένοι προβολείς LED εκτείνονται από τους θόλους των τροχών, μέχρι το χείλος πάνω από τις εξωτερικές γρίλιες της εισαγωγής του αέρα.

Nissan GT-R50 by Italdesign 1

Στο πλάι, η γραμμή οροφής έχει χαμηλώσει κατά 54 mm και διαθέτει χαμηλότερο κεντρικό τμήμα, ενώ τα ελαφρώς ανυψωμένα εξωτερικά τμήματα, δίνουν στο προφίλ της οροφής ένα μυώδες παρουσιαστικό. Το λογότυπο GT-R, σε συνδυασμό με τα “samurai blade” πίσω από τους μπροστινούς τροχούς, προεξέχει περισσότερο, ενώ χαρακτηριστική είναι η χρυσή επένδυση που εκτείνεται από το κάτω μέρος των θυρών έως στη γραμμή των ώμων.

Στο πίσω μέρος τονίζεται το πλάτος του αυτοκινήτου, χάρη σε ένα στις οριζόντιες γραμμές. Η γραμμή του ώμου κλίνει γύρω από τη βάση του πίσω παραθύρου και κατευθύνεται προς το κέντρο του πορτμπαγκάζ.

Τα διπλά στρογγυλά πίσω φώτα του GT-R επανασχεδιάστηκαν με λεπτούς δακτυλίους φωτός και κοίλα κέντρα, τοποθετημένα έτσι ώστε να ενώνουν το εξωτερικό στήριγμα και το κεντρικό τμήμα του πορτμπαγκάζ. Η μεγάλη, ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, τοποθετημένη με δύο ορθοστάτες, ολοκληρώνει τη συνολική εμφάνιση. Οι ειδικής κατασκευής τροχοί, 21 x 10 ίντσες μπροστά και 21 x 10,5 ίντσες πίσω, τονίζουν την επιθετική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Η εξωτερική βαφή είναι χρώματος Liquid Kinetic Grey, με έντονες λεπτομέρειες σε Energetic Sigma Gold.

Nissan GT-R50 by Italdesign 2

Στο εσωτερικό του, το Nissan GT-R50 της Italdesign αντανακλά το μοντέρνο, υψηλών επιδόσεων DNA του. Δύο διαφορετικά φινιρίσματα από ανθρακονήματα χρησιμοποιούνται εκτενώς σε όλη την κεντρική κονσόλα, το ταμπλό και τις επενδύσεις των θυρών, μαζί με τη μαύρη Alcantara® και το κορυφαίο μαύρο ιταλικό δέρμα στα καθίσματα. Οι χρυσές λεπτομέρειες αντανακλούν τον εξωτερικό σχεδιασμό σε όλο τον πίνακα οργάνων, τις πόρτες και τον φουτουριστικό επιλογέα ταχυτήτων, που είναι εμπνευσμένος από τους αγώνες αυτοκινήτου. Το κέντρο του τιμονιού και οι ακτίνες του είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, ενώ η στεφάνη διαθέτει ένα επίπεδο κάτω μέρος, με το σύνολο του τιμονιού να είναι άψογα επενδυμένο με Alcantara.

Κάτω από το νέο σχήμα του Nissan GT-R50 από την Italdesign, κρύβεται μια βελτιωμένη έκδοση του εμβληματικού κινητήρα. Βασιζόμενη στην εμπειρία των αγώνων GT3 της Nissan, η NISMO ενίσχυσε τον συναρμολογημένο με το χέρι κινητήρα VR38DETT V6 3,8 λίτρων, που για την περίσταση αποδίδει 720 PS και 79,5 kgm ροπή.

Nissan GT-R50 by Italdesign 3

Οι αλλαγές στον κινητήρα περιλαμβάνουν μεγαλύτερα τούρμπο υψηλής απόδοσης, μεγάλα intercoolers, heavy duty στροφαλοφόρο άξονα, έμβολα, συνδέσμους και έδρανα, αναθεωρημένα προφίλ εκκεντροφόρων, βελτιστοποιημένο σύστημα ανάφλεξης, εισαγωγής και εξαγωγής. Ενισχυμένο είναι και το μετάδοσης με τους δύο συμπλέκτες, καθώς και ο άξονας μετάδοσης.

Η ανάρτηση έχει και αυτή αλλαγές, διαθέτοντας το σύστημα DampTronic® της Bilstein. Στο σύστημα των φρένων, φροντίζουν τα εμπρός 6πίστονα φρένα της Brembo και τα αντίστοιχα 4πίστονα πίσω, με τις τεράστιες δαγκάνες κόκκινου χρώματος. Τα ελαστικά Michelin Pilot Super Sport, μεγέθους 255/35 R21 μπροστά και 285/30 R21 πίσω, προσφέρουν την απαιτούμενη πρόσφυση, προκειμένου να αξιοποιηθεί στο έπακρο η ισχύς του κινητήρα.

Nissan GT-R 50 by Italdesign prototype
Base vehicle
Nissan GT-R NISMO

Overall length
4784mm (Standard NISMO: 4690 mm)

Overall width
1992mm (Standard NISMO: 1895 mm)

Overall height
1316mm (Standard NISMO: 1370 mm)

Wheelbase
2780mm (identical)

Engine
3.8-liter VR38DETT by NISMO
720 ps (estimated) @ 7100 rpm
780 N-m (estimated) @ 3600-5600 rpm

Driveline
Mid-mounted front engine / rear transaxle ATTESA E-TS all-wheel drive

Gearbox
Reinforced dual-clutch sequential 6-speed rear transaxle

Suspension
BILSTEIN DampTronic® I damping system

Brakes
Brembo, with 2-piece floating drilled disc
Front: 6-piston monoblock caliper, 390 x 32.6 mm
Rear: 4-piston monoblock caliper, 380 x 30mm

Wheels (inches)
Front: 21 x 10J
Rear: 21 x 10.5J

Tires
Michelin Pilot Super Sport, Front: 255/35 R21 Rear: 285/30 R21

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube