Έκθεση Γενεύης: Italdesign GTZero concept

Έκθεση Γενεύης: Italdesign GTZero concept

Το “shooting brake” του μέλλοντος, με προχωρημένη σχεδίαση μέσα-έξω και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης 490 ίππων.

Εκτός από τη φουτουριστική γραμμή, με το πιο ξεχωριστό πίσω μέρος που είδαμε στη Γενεύη, το Italdesign GTZero έχει και φουτουριστικό κινητήριο σύστημα.

Αυτό αποτελείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες. Οι δύο είναι στον εμπρός άξονα και ο ένας στον πίσω άξονα, δίνοντας συνολική ισχύ 360 kW (490 PS) η οποία επιταχύνει το πρωτότυπο μέχρι μια τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Όσον αφορά στην αυτονομία, η μεγάλη συστοιχία μπαταριών επιτρέπει στο GTZero να καλύψει έως και 500 km με μία πλήρη φόρτιση. Η φόρτιση στο 80% της χωρητικότητας απαιτεί μόνο 30 λεπτά.

Χάρη στα ηλεκτρικά μοτέρ και στους δύο άξονες, το GTZero είναι τετρακίνητο, ενώ η Italdesign το έχει εφοδιάσει και με σύστημα τετραδιεύθυνσης για επιπλέον ευελιξία στις χαμηλές ταχύτητες και σταθερότητα στις μεγάλες.

Στο εσωτερικό, αν εξαιρέσουμε το τιμόνι, τα paddles αλλαγής ταχυτήτων και το ηλεκτρονικό χειρόφρενο, δεν υπάρχουν άλλα χειριστήρια ή διακόπτες. Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται από τη μεγάλη οθόνη αφής OLED, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός. Τα καθίσματα έχουν χειροποίητη δερμάτινη επένδυση και η καμπίνα πινελιές από αλουμίνιο και ανθρακόνημα.

Τέλος, εντύπωση κάνουν και οι τεράστιοι τροχοί των 22 ιντσών μπροστά και των 23 πίσω, με όμορφες δίχρωμες ζάντες 7 διπλών ακτίνων και φαρδιά λάστιχα Pirelli P Zero Nero.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube