Το Dacia Duster θα γίνει το νέο Nissan Terrano

Το Dacia Duster θα γίνει το νέο Nissan Terrano

Το όνομα Terrano πιθανότατα θα κάνει την επανεμφάνισή του στη γκάμα της Nissan, και θα είναι μια άλλη εκδοχή της «συνταγής» του Dacia Duster.

Με την πολύ επιτυχημένη πορεία του Nissan Qashqai θα περίμενε κανείς ότι η ιαπωνική φίρμα δεν θα ήθελε άλλο ένα SUV ή crossover στην ίδια κατηγορία. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως πρόκειται να κάνει ακριβώς αυτό, «δανειζόμενη» το Dacia Duster (το οποίο ήδη διατίθεται και ως Renault σε κάποιες αγορές) και επαναφέροντας στη γκάμα της το όνομα Terrano.

Το νέο Nissan Terrano θα είναι ένα Dacia Duster με εκτενείς επεμβάσεις στην εξωτερική του εμφάνιση, ώστε να εναρμονιστεί σχεδιαστικά με τα άλλα μοντέλα της φίρμας. Αντίθετα, ελάχιστες θα είναι οι αλλαγές στην καμπίνα. Για να είναι σίγουρο ότι δεν θα προκύψει εσωτερικός ανταγωνισμός, η εκδοχή της Nissan θα είναι ακριβότερη από αυτή της Dacia. Δυστυχώς, ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το Nissan Terrano θα κυκλοφορήσει και στην ευρωπαϊκή αγορά ή αν προορίζεται μόνο για άλλες γωνιές του πλανήτη.

Το Nissan Terrano αναμένεται να παρουσιαστεί πριν το τέλος του 2013, ενώ στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να περιμένουμε και την ανανεωμένη έκδοση (facelift) του Dacia/Renault Duster. Έτσι, είναι πιθανό να δούμε και τα δύο μοντέλα στην προσεχή Έκθεση Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

[Πηγή: Autocar India]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube