Το CUPRA Tavascan θα κατασκευάζεται στην Κίνα

Το CUPRA Tavascan θα κατασκευάζεται στην Κίνα

H παραγωγή του CUPRA Tavascan θα ξεκινήσει το δεύτερο μισό του 2023 στην Κίνα, με το νέο ηλεκτρικό SUV να φτάνει στις αγορές της Ευρώπης μέσα στο 2024.

Cupra Tavascan

Η CUPRA σχεδιάζει να προσθέσει στην γκάμα της μέχρι το 2025 τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Ένα από αυτά είναι το Tavascan, ένα κουπέ SUV το οποίου η έκδοση παραγωγής αποκαλύφθηκε πριν από λίγους μήνες. 

Το Tavascan θα αποτελέσει το αδελφάκι των Volkswagen ID.5 και Škoda Enyaq Coupé iV και θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο του γκρουπ VW στο Ανχουέι της Κίνα, που θα λειτουργεί σε συνεργασία με τη JAC.

Cupra Tavascan

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το δεύτερο μισό του 2023 με τα πρώτα αυτοκίνητα να φτάνουν στην Ευρώπη προς τα μέσα του 2024.Το νέο εργοστάσιο που ανήκει σε ποσοστό 75% στο γκρουπ VW, αναμένεται να αποτελέσει σημαντική μονάδα παραγωγής μοντέλων που βασίζονται στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB.

Πέρα από τη μονάδα παραγωγής, η JAC και το γκρουπ VW δημιούργησαν στο Ανχουέι και ένα κέντρο έρευνας και εξέλιξης για μοντέλα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MEB.

Cupra Tavascan

Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν το συγκεκριμένο κέντρο να συμμετέχει στην εξέλιξη της νέας γενιάς ηλεκτρικών πόλης από τις VW, Škoda και CUPRA, τα οποία αναμένεται να μπουν στην παραγωγή το 2025 και θα βασίζονται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα MEB Small.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube