Citroën: To C5 Aircross φτάνει στην Ευρώπη

Citroën: To C5 Aircross φτάνει στην Ευρώπη

Το μεγάλο SUV θα κάνει πρεμιέρα σε πέντε ημέρες και η εμπορική του διάθεση θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.

Το οικογενειακό SUV της Citroën λανσαρίστηκε στην Κίνα εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Και από τότε δεν έχει εμφανιστεί στην Ευρώπη. Αλλά η αναμονή εκ μέρους των Ευρωπαίων πελατών φτάνει στο τέλος της, με την πρεμιέρα του αυτοκινήτου στη Γαλλία στις 24 Μαΐου. 

Η ανανέωση της Citroën ανεβαίνει σε γκάμα. Ύστερα από το εμπορικό λανσάρισμα των νέων C3 και C3 Aircross, τον ανασχεδιασμό του C4 Cactus και την παρουσίαση του Berlingo 3, η γαλλική φίρμα θα λανσάρει τον Σεπτέμβριο ένα οικογενειακό SUV, το C5 Aircross.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Citroën C5 Aircross [video]

Το μοντέλο βέβαια δεν σας είναι άγνωστο. Η πρεμιέρα του έγινε εδώ και πάνω από ένα χρόνο, τον Απρίλιο του 2017, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης στην Κίνα. Έκτοτε, το μοντέλο ποτέ δεν πάτησε το πόδι του επίσημα στη Γηραιά Ήπειρο. Η Citroën από την άλλη, μας είχε δώσει το χρονικό ορίζοντα που θα γινόταν αυτό. Από την ανάποδη, όμως, υποδεικνύοντας ότι το C5 Aircross δεν θα φθάσει στις ευρωπαϊκές εκθέσεις πριν από το φθινόπωρο του 2018.

Η προτεραιότητα δόθηκε σαφώς στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, στην Κίνα, όπου οι πωλήσεις της Citroën κατέρρευσαν το 2017. Η γαλλική φίρμα βρήκε πάλι το διασκελισμό της εκεί, με αύξηση των παραδόσεων κατά 41% το πρώτο εφετινό 3μηνο, σε σύγκριση με το πρώτο 3μηνο του 2017 Από το λανσάρισμά του, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το C5 Aircross έχει πουλήσει περισσότερα από 35.000 αυτοκίνητα στη μεγάλη ασιατική χώρα.

Με αυτό το μοντέλο, η Citroën θα συνεχίσει την επίθεσή της στην κατηγορία των SUV, εντός έδρας αυτή τη φορά. Παράλληλα θα ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά οικογενειακών αυτοκινήτων και θα καλύψει εν μέρει την τρύπα που έχει αφήσει η απουσία του C5 από την γκάμα της. Εάν περιμένετε λοιπόν ανυπόμονα γι’ αυτό το μοντέλο, σας έχουμε καλά νέα: Η Citroën ανακοίνωσε στα κοινωνικά δίκτυα ότι η ευρωπαϊκή έκδοση του C5 Aircross θα παρουσιαστεί αυτή την εβδομάδα, στις 24 Μαΐου για να είμαστε ακριβείς. Ένα αυτοκίνητο που η γαλλική φίρμα το επονομάζει «Comfort Class SUV».

Και πόσο διαφορετικό θα είναι αυτό το αυτοκίνητο από το κινεζικό μοντέλο; Ελάχιστα ή απλώς σε μερικές λεπτομέρειες. Ο σχεδιασμός θα είναι σχεδόν πανομοιότυπος. Οι διαφορές θα υπάρχουν περισσότερο στη προσφορά στο μηχανολογικό/τεχνικό κομμάτι. Το C5 Aircross θα υιοθετήσει τα μπλοκ ντίζελ BlueHDi που δεν προσφέρονται στην Κίνα. Ακόμα κι αν οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων πέφτουν στην Ευρώπη, αυτός ο τύπος κινητήρα παραμένει προς το παρόν απαραίτητος (και αναντικατάστατος) στην κατηγορία για μια μαζική φίρμα. 

Το ευρωπαϊκό C5 Aircross θα κατασκευάζεται στη Γαλλία. Θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Rennes, το οποίο κατασκευάζει και το Peugeot 5008. Επίσης, μάθαμε πριν από λίγες εβδομάδες ότι η Citroën αναθεώρησε τις προβλέψεις πωλήσεων προς τα πάνω, γεγονός που θα πρέπει να ενθαρρύνει τη Peugeot να μεταφέρει μέρος της παραγωγής του 5008 στο εργοστάσιο του Sochaux.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube