Αποκάλυψη: Αυτό είναι το νέο Citroën Berlingo

Αποκάλυψη: Αυτό είναι το νέο Citroën Berlingo

Νέοι κινητήρες, ανανεωμένη σχεδίαση, πρακτικότητα και δύο εκδόσεις με διαφορετικό μήκος αμαξώματος.

Το Citroën Berlingo είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας ύστερα από το C3 και βέβαια ανήκει στην κατηγορία των MPV που μπορεί να «χάνει» από αυτήν των SUV, αλλά ακόμη είναι ψηλά στις προτιμήσεις όσων αποζητούν χώρους και πρακτικότητα.

Στο πλαίσιο της ανανέωσης λοιπόν της γκάμας της και ενόψει του Σαλονιού της Γενεύης, η Citroën παρουσιάζει το νέο Berlingo που πατά πάνω στην πλατφόρμα EMP2 στην οποίο βασίζονται και πολλά άλλα αυτοκίνητα του group PSA.

Σχεδιαστικά το νέο Berlingo δανείζεται στοιχεία από άλλα μοντέλα της μάρκας με χαρακτηριστική τη νέα μάσκα, την πλήρως ανανεωμένη καμπίνα, αλλά και τα γνωστά μας airbumps στο πλάι που για πρώτη φορά είδαμε στο Cactus. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως οι πίσω πόρτες είναι συρόμενες υπογραμμίζοντας την πρακτικότητα μέσω της εύκολης πρόσβασης στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Μια άλλη καινοτομία είναι η διάθεση του Berlingo σε δύο εκδόσεις που έχουν να κάνουν με τη μήκος του αμαξώματος. Η μικρότερη έχει το χαρακτηριστικό γράμμα «Μ» και έχει μήκος 4,4 μέτρα και η μεγαλύτερη ακούει στο όνομα «XL» και έχει μήκος 4,75 μέτρα. Αμφότερες είναι 5θυρες και 7θέσιες.

Στην  έκδοση «Μ» το ωφέλιμο μήκος φόρτωσης είναι 2,7 μέτρα με τον χώρο των αποσκευών να φτάνει τα 775 λίτρα (με τα καθίσματα σε 5θέσια διάταξη), χώρος που είναι κατά 100 λίτρα μεγαλύτερος από την προηγούμενη έκδοση.

Στην έκδοση «XL» οι παραπάνω αριθμοί είναι όπως είναι φυσικό μεγαλύτερη με το ωφέλιμο μήκος φόρτωσης να φτάνει τα 3,05 μέτρα και ο χώρος αποσκευών να μπορεί να φιλοξενήσει 1.050 λίτρα, πάντα με τα καθίσματα σε 5θέσια διάταξη. Στη συγκεκριμένη έκδοση διατίθενται και δύο αφαιρούμενα πίσω καθίσματα που μπορούν και να μετακινηθούν εμπρός-πίσω σε διαδρομή 130 mm.

Επιπλέον, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου υπάρχουν ακόμη 186 λίτρα αποθηκευτικού χώρου, μοιρασμένου σε 28 διαφορετικές πρακτικές θέσεις, με χαρακτηριστικότερη αυτή που βρίσκεται πάνω από το κεφάλι των επιβατών και είναι προσβάσιμη από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων.

Εννοείται πως το νέο Berlingo ενσωματώνει όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως Adaptive Cruise Control, Traffic Sign Recognition, Blind Spot Monitoring, Trailer Stability Control, κ.λπ., ενώ στον τομέα της συνδεσιμότητας παρόντα είναι τα συστήματα Android Auto, Apple CarPlay, MirrorLink.

Κάτω από το καπό του νέου Berlingo αναπνέει ο γνωστός μας  βενζινοκινητήρας του γκρουπ, ο 1.2 PureTech σε εκδόσεις με 110 και 130 ίππους, ενώ για όσους επιλέξουν τη λύση ντίζελ υπάρχει ο νέος BlueHDi των 1,5 λίτρων με απόδοση 70, 100 και 130 ίππων. Οι παραπάνω κινητήρες συνδυάζονται ανάλογα με την έκδοση είτε με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο είτε με το νέο αυτόματο 8τάχυτο ΕΑΤ8.  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube