Chevrolet: H Corvette C8 στην Ευρώπη το '21

Chevrolet: H Corvette C8 στην Ευρώπη το '21

Η Chevrolet επιβεβαιώνει το εμπορικό λανσάρισμα της καινούργιας Corvette C8, κουπέ και καμπριολέ, στην Ευρώπη. Πρώτες παραδόσεις το β’ 6μηνο του 2021 και τιμή από €91.000.

Chevrolet Corvette C8

Οι όποιες αμφιβολίες για την άφιξη της νέας Corvette C8 στην Ευρώπη διαλύθηκαν. Η Chevrolet επιβεβαιώνει το εμπορικό λανσάρισμα, τόσο της κουπέ όσο και της κάμπριο εκδοχής της, στη Γηραιά Ήπειρο μέσω του ειδικού ευρωπαϊκού δικτύου της αμερικανικής εταιρείας που εξειδικεύεται στη διανομή των Corvette, Camaro και της γκάμας της Cadillac.

Η νέα Corvette C8, που ο μεγαλύτερος νεωτερισμός της συνίσταται στο ότι για πρώτη φορά είναι κεντρομήχανη, θα ξεκινήσει να παραδίδεται στους Ευρωπαίους το β’ 6μηνο του 2021. Αναμφίβολα μια μακρά αναμονή που όμως αξίζει τον κόπο: Για λιγότερο από 100.000 ευρώ, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες θα φεύγουν από την αντιπροσωπεία με ένα αυτοκίνητο διαμετρήματος πολύ ακριβότερου σούπερκαρ. 

Το ατμοσφαιρικό μοτέρ V8 των 6,2 lt θα είναι εξοπλισμένο με το Z51 Performance Package (με σπέσιαλ εξάτμιση) και θα αποδίδει 495 άλογα και 637 Nm. Θα συνδυάζεται δε αποκλειστικά με 8τάχυτο διπλοσύμπλεκτο αυτόματο κιβώτιο. Η Chevrolet λοιπόν, έκανε το product management της C8 απλή υπόθεση στην Ευρώπη, διαθέτοντας μόνο την έκδοση Z51 της Corvette C8. Ως εκ τούτου και την επιλογή για τους ενδιαφερομένους ευκολότερη.

Chevrolet Corvette C8

Στον στάνταρ εξοπλισμό της «ευρωπαϊκής» C8 Z51 θα υπάρχουν επομένως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, το πακέτο με τα μεγάλα δισκόφρενα της Brembo, αεροδυναμικό πακέτο και τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης θα είναι Michelin Pilot Sport 4S. Το ευρωπαϊκό μοντέλο θα είναι επίσης καλύτερα εξοπλισμένο από το βασικό αμερικανικό (1LT), με ηχοσύστημα Bose 14 HP, head-up display, κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα, συσκευή καταγραφής δεδομένων [Performance Data Recorder (PDR)] και σύστημα πλοήγησης. Εδώ να πούμε ότι το αντίστοιχο τριμ για την Αμερική είναι το 2LT με τιμή εκκίνησης τις $66.200, δηλαδή 61.600 ευρώ. 

Προς το παρόν, έχει γίνει γνωστή μόνο η τιμή στη Βρετανία, όπου κοστίζουν 91.000 ευρώ η κουπέ και 97.500 ευρώ η καμπριολέ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube