Chaos: Τα ρεκόρ που θα προσπαθήσει να καταρρίψει το ελληνικό… ultracar των €12,4 εκατομμυρίων! [videos]

Chaos: Τα ρεκόρ που θα προσπαθήσει να καταρρίψει το ελληνικό… ultracar των €12,4 εκατομμυρίων! [videos]

Ρίχνουμε μια ματιά στα ρεκόρ που θέλει να καταρρίψει το Chaos της Spyros Panopoulos Automotive, το οποίο θα κοστίζει όσο δυο… Bugatti Chiron!

Αρχής γενομένης από την επίσημη παρουσίαση του Chaos την 1η Νοεμβρίου, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, το ελληνικό ultracar της Spyros Panopoulos Automotive θα έχει μπροστά του μια γεμάτη διετία, όπως δήλωσε η εταιρεία, με μπόλικες παρουσιάσεις και κυνήγι κάμποσων ρεκόρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Spyros Panopoulos Automotive και προς ανάδειξη της ελληνικής καινοτομίας, το Chaos θα παρουσιαστεί στο παγκόσμιο κοινό σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ φέρεται να έχει ήδη «κανονιστεί» η τηλεοπτική του παρουσία στη γνωστή εκπομπή αυτοκινήτου του BBC, Top Gear.

chaos

Από εκεί και πέρα, το Chaos θα μετρήσει τις δυνάμεις του με τα υπόλοιπα υπεραυτοκίνητα του πλανήτη προσπαθώντας να καταρρίψει τα σημαντικότερα ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής που έχουν ως προσόν τους την ταχύτητα.

Το πρώτο ρεκόρ που θα προσπαθήσει να καταρρίψει είναι αυτό για το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στον κόσμο. Ρεκόρ που με μέσο όρο τελικής ταχύτητας 455,3 km/h σε δύο κατευθύνσεις, κατέχει από τις 17 Ιανουαρίου 2021 μέχρι σήμερα το SSC Tuatara.

Το δεύτερο ρεκόρ που θα κυνηγήσει είναι του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο Nürburgring, το οποίο κατέχει η Mercedes-AMG GT Black Series. Το σημείωσε πριν από περίπου ένα χρόνο με τον Maro Engel -οδηγό GT3- στο τιμόνι ολοκληρώνοντας τον μεγάλο γύρο, εκείνο των 20.832 m με μέτρηση πάνω στην ευθεία για το τμήμα T13, σε 6’ 48” 047. Χωρίς τη μέτρηση της ευθείας στο Τ13, ο γύρος των 20,6 km ολοκληρώθηκε σε 6’ 43” 616.

Το τρίτο και τελευταίο ρεκόρ που θα επιδιώξει είναι επιτάχυνσης και συγκεκριμένα τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο 1/4 μιλίου (0-402 m), που κατέχει το ηλεκτρικό Rimac Nevera με 8.58’’.

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην αποκλειστικότητα του -πάντα δικού μας- Θάνου Παππά για λογαριασμό του Carscoops, μέσω του οποίου μάθαμε ότι το ελληνικό ultracar, όπως το χαρακτηρίζει η Spyros Panopoulos Automotive, θα κοστίζει στην κορυφαία του έκδοση όσο δύο Bugatti Chiron και κάτι ψηλά!!!

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες στόχος της Spyros Panopoulos Automotive είναι να κατασκευάζει 15-20 αυτοκίνητα το χρόνο με τον twin-turbo V10 κινητήρα των 4,0 λίτρων. Με την συνολική παραγωγή του Chaos να μην ξεπεράσει τα 100 κομμάτια, ώστε να διατηρήσει έναν συλλεκτικό χαρακτήρα. Υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με την εταιρεία η βασική έκδοση του Chaos θα αποδίδει 2.000 PS, ενώ η κορυφαία του 3.000 PS. 

H τιμή έναρξης για την «μικρή» έκδοση έχει καθοριστεί στα €5,5 εκατομμύρια, ενώ για την κορυφαία έκδοσή του το τελικό ποσό θα μπορεί να φθάσει έως και τα €12,4 εκατομμύρια!

chaos

Στο βιβλίο παραγγελιών έχει ήδη καταγραφεί η πρώτη πώληση, με την Spyros Panopoulos Automotive να διαρρέει ότι στόχος της είναι να παραδώσει το πρώτο Chaos στον ιδιοκτήτη του στις αρχές του 2022, λίγο μετά την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube