Brabham BT62R: Υπεραυτοκίνητο δρόμου με αγωνιστικά γονίδια

Brabham BT62R: Υπεραυτοκίνητο δρόμου με αγωνιστικά γονίδια

Το μοντέλο της αυστραλέζικης Brabham Automotive με τον ατμοσφαιρικό V8 των 710 PS απέκτησε και μια πιο πολιτισμένη έκδοση.

Η αυστραλέζικη Brabham Automotive παρουσίασε το υπεραυτοκίνητου BT62R, δηλαδή την έκδοση δρόμου του αγωνιστικού Brabham BT62 που διατηρεί τον ακραίο χαρακτήρα του συγγενικού μοντέλου με λίγο περισσότερες ανέσεις. Η δυνατότητα μετατροπής του BT62 σε street-legal είχε ανακοινωθεί από πέρυσι όμως τώρα τα πρώτα μοντέλα δρόμου είναι έτοιμα με τις παραδόσεις να ξεκινούν στις επόμενες εβδομάδες.

Brabham BT62, παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2018 ως ένα εκρηκτικό υπεραυτοκίνητο σχεδιασμένο αποκλειστικά για χρήση σε πίστα με περιορισμένη παραγωγή 70 μονάδων, όμως σήμερα η εταιρεία από την Αυστραλία ανακοίνωσε και τη δυνατότητα μετατροπής του ώστε να είναι νόμιμο για χρήση στο δρόμο.

Brabham BT62R

 

Κίνηση στο Brabham BT62R δίνει ένας ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας 5,4 λίτρων με 710 PS και 667 Nm που προέρχεται από την αγωνιστική έκδοση έχει όμως διαφορετικό λογισμικό. Η δύναμη μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων με διαφορετική κλιμάκωση για το δρόμο και paddles αλλαγής σχέσεων.

Το αγωνιστικό σασί προδιαγραφών FIA παραμένει, όμως η ανάρτηση της έκδοσης δρόμου έχει διαφορετική ρύθμιση. Παράλληλα, το κιτ ανύψωσης αλλάζει την απόσταση από το έδαφος σε 70 mm, 90 mm, 110 mm ή ακόμα και 130 mm ώστε το όχημα να περνά πιο εύκολα από κακοτεχνίες στους δημόσιους δρόμους. 

Οι τροχοί φορούν ελαστικά Goodyear’s new Eagle F1 SuperSport και κρύβουν πίσω τους carbon κεραμικά φρένα. Επεμβάσεις έχουμε και στην εξάτμιση που προφανώς είναι πιο ήσυχη για να ικανοποιεί τις προδιαγραφές για μοντέλα παραγωγής.

Brabham

Το αμάξωμα που είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα έχει διαφορετικής σχεδίασης σπλίτερ, διαχύτη και αεροτομή καθώς και μια νέα εισαγωγή αέρα οροφής. Για το BT62R, η Brabham προσφέρει τις εκδόσεις Signature και Celebration Series.

Στην Signature οι πελάτες της μπορούν να επιλέξουν μια "φορεσιά" του μοντέλου σε συνεργασία με τη σχεδιαστική ομάδα της Brabham. Στην Celebration Series οι ιδιοκτήτες έχουν την επιλογή ανάμεσα σε 35 μοναδικές αγωνιστικές φορεσιές που αποτελόυν φόρο τιμής στις 35 νίκες της Brabham στη Formula 1. Επιπλέον, τα BT62R Celebration Series θα έχουν εμβλήματα από χρυσό 18 καρατίων, ανθρακονημάτινο εσωτερικό με πολλές επιλογές εξατομίκευσης ενώ θα εξοπλίζονται και με το αποσπώμενο αεροδυναμικό πακέτο Track Pack που περιλαμβάνει αεροτομή, σπλίτερ και diffuser από την έκδοση πίστας για μέγιστη παραγωγή κάθετης δύναμης κάτα τη διάρκεια track-days.

Brabham

Όπως ήταν αναμενόμενο, σημαντικές διαφοροποιήσεις έχουμε και στην καμπίνα (δεξιοτίμονη ή αριστεροτίμονη διάταξη) η οποία έγινε πιο φιλόξενη σε σύγκριση με το σπαρτιάτικο εσωτερικό του αγωνιστικου μοντέλου.

Το BT62R διαθέτει πλέον κλειδί, κεντρικό κλείδωμα, νέα ανθρακονημάτινα καθίσματα με επενδύσεις από δέρμα και Alcantara, εσωτερική επένδυση οροφής από Alcantara, πρόσθετα υλικά ηχομόνωσης και θερμομόνωσης και αποθηκευτικούς χώρους. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει air-conditioning, θερμαινόμενο παρμπρίζ, προαιρετικό ηχοσύστημα, καθρέφτες, ψηφιακό πίνακα οργάνων και κάμερα οπισθοπορείας.

Οι πρώτες παραδόσεις του BT62R θα ξεκινήσουν στις επόμενες εβδομάδες, με την εταιρεία να ανακοινώνει πως έχει ήδη δεχθεί αρκετές παραγγελίες από το Βόρειο και το Νότιο ημισφαίριο. Παράλληλα με το BT62R, ο CEO της Brabham Automotive, Dan Marks, ανακοίνωσε πως η εταιρεία ετοιμάζεται για την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου για το οποίο θα μάθουμε περισσότερα μέσα στους επόμενους μήνες.

[Πηγή: Brabham]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube