BMW: Στα σκαριά μια σκληροπυρηνική και επετειακή έκδοση της M4

BMW: Στα σκαριά μια σκληροπυρηνική και επετειακή έκδοση της M4

Η BMW ετοιμάζει μια επετειακή M4 με χειροκίνητο σασμάν που θα γιορτάζει τον μισό αιώνα ζωής του τμήματος Μ.

BMW M4

Το 2022 θα είναι ένα ιδιαίτερο έτος για την BMW M, καθώς στις 24 Μαΐου του 2022 το τμήμα κλείνει 50 χρόνια παρουσίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Ήδη για να γιορτάσει τη γενέθλια περίσταση, η BMW δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες που θα επιλέξουν το πακέτο εξοπλισμού «M Sport», να κοσμήσουν το αυτοκίνητο τους με τον ρετρό λογότυπο «Μ» της εταιρίας.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το αγωνιστικό παρακλάδι του Βαυαρού κατασκευαστή δεν θα περιοριστεί μόνο στο ρετρό λογότυπο για τον εορτασμό των 50 χρόνων ζωής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία ετοιμάζει και μια επετειακή έκδοση της M4 που θα γιορτάζει την πολυετή περίοδο παρουσίας της BMW M.

BMW M4

Έντονες είναι οι φήμες ότι η επετειακή M4 θα είναι διαμορφωμένη σαν την CSL. Συγκεκριμένα, θα εξοπλίζεται με χειροκίνητο κιβώτιο και θα θυσιάσει πολλές από τις ανέσεις της, όπως τα ηλεκτρικά καθίσματα, στον βωμό της μείωσης του βάρους. Κάτι που σημαίνει ότι η επετειακή M4 μπορεί να είναι ακόμη πιο καθαρόαιμη και ελαφριά από την M4 CSL, αν τελικά δούμε την τελευταία να μπαίνει στη γραμμή παραγωγής.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, οι μηχανικοί της BMW M είχαν ξεκινήσει την εξέλιξη της M4 CSL. Οι αναφορές κάνουν λόγο για παρουσίαση του μοντέλου τον Ιούλιο του 2022, με την ιπποδύναμη της ελαφρωμένης CSL έκδοσης να φτάνει τους 540 PS (+30 PS σε σχέση με την M4 Competition). Επιπλέον, θα διατίθεται αποκλειστικά με κίνηση στους πίσω τροχούς, με το κιβώτιο να παραμένει αυτόματο οκτώ σχέσεων με μετατροπέα ροπής.

BMW M4

Ήδη μια καμουφλαρισμένη BMW M4 CSL έχει εντοπιστεί να δοκιμάζεται στην Πράσινη Κόλαση και εμφανισιακά ξεχωρίζει από την διαφορετική σχεδίαση στους προφυλακτήρες και τα εντονότερα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Επιστρέφοντας στην επετειακή έκδοση της M4 για τα 50 χρόνια του M Division, που θα βασίζεται στην CSL, αυτή θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό κομματιών και οι πληροφορίες θέλουν την παραγωγή της να ξεκινά το Νοέμβριο του 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube