Προ των πυλών η νέα BMW M4 CSL

Προ των πυλών η νέα BMW M4 CSL

Το M Division ετοιμάζει μία ακόμα έκδοση της BMW M4.

Η BMW παρουσίασε πριν μερικούς μήνες τις M4 και M4 Competition, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το M Division ολοκλήρωσε την δουλειά του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο, οι μηχανικοί του συγκεκριμένου τμήματος εξελίσσουν ήδη μία ακόμα πιο «πολεμική» έκδοση, την CSL. Όπως μάλιστα μαρτυρά η ονομασία της, Coupe Sport Leichtbau, η νέα έκδοση θα είναι ελαφρύτερη και σίγουρα ελαφρώς ισχυρότερη.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για παρουσίαση του μοντέλου τον Ιούλιο του 2022, με την ιπποδύναμη της ελαφρωμένης CSL έκδοσης να φτάνει τους 540 PS (+30 PS σε σχέση με την M4 Competition). Επιπλέον, η νέα κορυφαία έκδοση θα διατίθεται αποκλειστικά με κίνηση στους πίσω τροχούς, με το κιβώτιο να παραμένει αυτόματο 8 σχέσεων με μετατροπέα ροπής.

BMW M3 CSL Logo

Αισθητικά, η νέα BMW M4 CSL θα έχει διαφορετικής σχεδίασης προφυλακτήρες με εντονότερα αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ νέοι και ελαφρύτεροι θα είναι και οι τροχοί.

Η νέα έκδοση της BMW M4 βρίσκεται ήδη σε διαδικασία δοκιμών στην Πράσινη Κόλαση, στοιχείο που αποδεικνύει ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, και δεν αποκλείεται να μάθουμε τα επίσημα χαρακτηριστικά της M4 CSL μέσα στην χρονιά.

Δείτε την δοκιμή της νέας BMW M3 Competition

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube