BMW: Μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας hypercar

BMW: Μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας hypercar

Η εταιρεία του Μονάχου ανακοίνωσε ότι η απάντησή της στο Mercedes-AMG Project One είναι θέμα απόφασης και μόνο.

Το M Division της BMW είναι έτοιμο να εξελίξει ένα hypercar, όταν αυτό του ζητηθεί.

Μόλις ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Dirk Hacker δώσει το πράσινο φως για ανταγωνισμό στο Mercedes-AMG Project One δηλαδή, κάτι πάντως που προς το παρόν δε φαίνεται στον ορίζοντα. «Θα θέλαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο και μπορούμε να το κάνουμε, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η ζήτηση για να γίνει» δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κοινό πάτωμα για όλα τα μοντέλα της BMW μετά το 2020

«Για να είμαστε ειλικρινείς, ως εταιρεία αυτή τη στιγμή είμαστε περισσότερο απασχολημένοι με άλλες πτυχές της αυτοκίνησης του αύριο. Εάν πάντως αποφασίσουμε να κινηθούμε προς ένα hypercar, σίγουρα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Mercedes-AMG Project One: Όλες οι επίσημες πληροφορίες

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η BMW έψαξε συνεργασίες με αγωνιστικές ομάδες ώστε να εξελίξει ένα αγωνιστικό για το Le Mans (LMP1). Ωστόσο τελικά φαίνεται πως θα επικεντρωθεί σε πιο χαμηλές κατηγορίες όπου τα αυτοκίνητα έχουν περισσότερη σχέση με τα μοντέλα παραγωγής, καθώς και στη Formula E.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η BMW και επισήμως στη Formula E

«Η τελευταία είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα για εμάς, το οποίο μάλιστα θα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον όσο αυξάνονται οι συμμετοχές. Είναι δε σίγουρο ότι η τεχνογνωσία που θα παίρνουμε θα μπορεί να χρησιμοποιείται και σε κάποια από τα μοντέλα παραγωγής».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 12 αμιγώς ηλεκτρικά BMW μέχρι το 2025 [video]

Προφανώς, ένα σημείο κλειδί σε αυτή τη δήλωση είναι και η πρόθεση της εταιρείας να έχει 12 ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά μέχρι το 2025.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube