Η BMW και επισήμως στην Formula E

Η BMW και επισήμως στην Formula E

H BMW μεταξύ των εννιά κατασκευαστών που πήραν έγκριση για την Formula E για το διάστημα 2018-2021.

Η BMW είναι και επισήμως ένας από τους εννέα κατασκευαστές που πήραν έγκριση από την FIA να παράγουν και να προμηθεύουν ομάδες του θεσμού με μονάδες κινητήρα-μετάδοσης.

Ο Γερμανός κατασκευαστής υπέβαλλε προς έγκριση τα σχέδιά του στην Διεθνή Ομοσπονδία τον Φεβρουάριο και μόλις πήρε την έγκριση, μαζί με τις DS, Abt (Audi), Mahindra, Renault, Jaguar / Land Rover, NEXT EV, Penske Autosport και Venturi. Όλες οι παραπάνω ομάδες έχουν δεσμευτεί στην FE μέχρι το τέλος της σεζόν του 2021.

Η ομολογκασιόν προβλέπει ότι αυτές οι μονάδες κινητήρα-μετάδοσης θα παρουσιαστούν μαζί με τα νέα σασί για το 2018, και τις μπαταρίες που θα προμηθεύουν οι Spark Technologies και η McLaren Applied Technologies. Η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει στον θεσμό αγώνες χωρίς την αναγκαστική σήμερα αλλαγή οδηγών στα μισά του αγώνα, λόγω αυτονομίας.

«Η ομολογκασιόν των νέων συστημάτων κινητήρα-μετάδοσης που θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούνται από την 5η σεζόν της FE και έπειτα, σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα θα έχουν την διπλάσια αυτονομία σε σχέση με τα σημερινά. Και στην χειρότερη περίπτωση θα είναι το ίδιο γρήγορα», δήλωσε ο Jean Todt, πρόεδρος της FIA. «Η εξέλιξη αυτή δείχνει πως οι αγώνες αυτοκινήτου καθοδηγούν και επιταχύνουν την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στην αυτοκινητοβιομηχανία».

Η BMW συνεργάζονταν με την Andretti Formula E Team από τις αρχές του 2016, αλλά μόλις τον Σεπτέμβριο αποκαλύφθηκαν τα σχέδιά της για μια εργοστασιακή συμμετοχή. Η Audi επίσης έχει εμπλακεί ως εργοστασιακή ομάδα, με Δούρειο Ίππο την Abt.

Το γεγονός ότι η Mercedes-AMG δεν μπήκε σε αυτή τη διαδικασία, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στην Formula E το 2018 αν το επιθυμεί. Οι πληροφορίες θέλουν τα στελέχη στην Στουτγάρδη να εξετάζουν αν θέλουν να μπουν με δική τους ομάδα ή ως προμηθευτές κινητήρα για την πρώτη χρονιά της νέας εποχής (σεζόν 2018-2019) πριν εμπλακούν πλήρως το 2020.

Η μείωση του αριθμού των αυτοκινήτων από τρία σε δύο ανά ομάδα έχει εξασφαλίσει χώρο για δύο ομάδες ακόμη. Η εταιρεία τεχνολογίας HWA η οποία συνεργάζεται με την Mercedes-AMG θα μπορούσε να πάρει την θέση που το γερμανικό εργοστάσιο έχει δεσμεύσει για το 2018. Στοιχεία για το ποια θα μπορούσε να είναι η άλλη ομάδα δεν υπάρχουν ακόμη.

«Όταν συστήσαμε το πρωτάθλημα το 2012 είχαμε βάλει σαν στόχο να έχουμε το λιγότερο τρεις κατασκευαστές την 5η σεζόν. Ο αριθμός των εξαιρετικά σημαντικών κατασκευαστών που έχουν δηλώσει συμμετοχή για τη νέα εποχή της Formula E ξεπερνά κάθε προσδοκία και μας κάνει πολύ χαρούμενους», δηλώνει ο Alejandro Agag, αφεντικό του θεσμού.

[Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube