BMW M3 Touring: Η απόλυτη δοκιμασία στο Nürburgring [video]

BMW M3 Touring: Η απόλυτη δοκιμασία στο Nürburgring [video]

Στο πέμπτο επεισόδιο της σειράς video για τη νέα M3 Touring οι άνθρωποι της BMW στέκονται μπροστά στην απόλυτη πρόκληση. Πόσο καλά μπορεί να τα πάει ένα touring μοντέλο μέσα στην πράσινη κόλαση;

Μία πραγματική BMW M3 δεν θα πρέπει μόνο να δείχνει σαν M3 και να ακούγεται σαν M3. Θα πρέπει κυρίως να κινείται σαν M3. Και αυτό ακριβώς είναι το θέμα που πραγματεύεται το χορταστικό, δεκάλεπτο video που ακολουθεί. Ήδη έχουμε μάθει για την ιστορία του πρώτου πρωτότυπου, για τη «μυστική συνταγή» της και διάφορα άλλα. Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας. Πως τα πάει η M3 Touring στην πίστα;

Η όλη ιστορία ξεκινά από μία μικρή συζήτηση, μεταξύ των εξελικτών. Το αυτοκίνητο υπέστρεφε ελαφρά σε κάποια σφιχτά σημεία, όπως για παράδειγμα στον τομέα Harzenbach. Έτσι, τοποθέτησαν ελαφρά πιο σκληρά ελατήρια πίσω, κατά τρία Newtons/ mm, καθώς και κατάλληλα ρυθμισμένα αμορτισέρ. Επόμενο βήμα να το πάρει ο οδηγός-δοκιμαστής, ώστε να αξιολογήσει τη μεταβολή αυτή και να προχωρήσουν παραπέρα. 

Είμαστε σίγουροι πως όποιος διαβάζει αυτές τις γραμμές γνωρίζει πολύ καλά τι εστί Nürburgring και σίγουρα θα έχει δει αρκετά video με γρήγορες βόλτες. Σπάνια όμως έχουμε την τύχη να κάτσουμε -θεωρητικά- στο δεξί κάθισμα και να ακούσουμε τους εξελικτές να μας μιλούν για την καθημερινότητα της εργασίας τους. Τον τρόπο που οι αναρτήσεις διαβάζουν τα κερμπ σε συγκεκριμένα σημεία, το ελάφρωμα του αμαξώματος όταν το κοντέρ ξεπεράσει τα 250 km/h και άλλα. Μικρολεπτομέρειες που στο τέλος της μέρας ανατροφοδοτούν τους μηχανικούς ώστε να συνεχίσουν το fine tuning, μέχρι να επιτευχθεί το ζητούμενο, το τελικό αποτέλεσμα. 

Στην προκειμένη περίπτωση, ο όγκος της πληροφορίας για τα δυναμικά χαρακτηριστικά της BMW M3 Touring είναι τέτοιος που δεν θα διαβάσετε ποτέ κάτι ανάλογο σε δοκιμή περιοδικού, όσο εκτεταμένη και αν είναι αυτή. Συστήνουμε λοιπόν να αφιερώσετε ένα δεκάλεπτο από το χρόνο σας. Και όσο για το τμήμα marketing της BMW, κλείνει το video με την υπόσχεση πως θα επανέλθει, αυτή τη φορά με πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο το αυτοκίνητο θα περάσει σε μαζική παραγωγή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube