BMW M3 Sedan και M4 Coupé: Επιβεβαίωση τεχνικών χαρακτηριστικών

BMW M3 Sedan και M4 Coupé: Επιβεβαίωση τεχνικών χαρακτηριστικών

Η BMW δημοσίευσε ένα νέο teaser για τις M3 και Μ4, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Η BMW δημοσίευσε ένα ακόμα teaser των επερχόμενων M3 Sedan και M4 Coupé που θα κάνουν πρεμιέρα στα μέσα Σεπτεμβρίου 2020, ενώ επιβεβαίωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Τα σπορ μοντέλα της βαυαρικής φίρμας έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα δοκιμών στα κέντρα Miramas (Γαλλία), Arjeplog (Σουηδία), σε δημόσιο οδικό δίκτυο και σε διάφορες πίστες ανά τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των Nürburgring και Sachsenring.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δείτε τη νέα BMW M3 στο Nürburgring [video]

Αισθητικά, οι M3 Sedan και M4 Coupé θα ξεχωρίζουν χάρη σε νέο αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες, φουσκωμένα φτερά, διαχύτη με τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και διακριτική αεροτομή στην κορυφή της πίσω πόρτας. Σε αντίθεση με την M4 που θα έχει τη μεγάλη γρίλια της 4 Series Coupé, η νέα M3 αναμένεται να υιοθετήσει μια πιο "εύπεπτη" λύση για την kidney grille.

Κάτω από το καπό των M3 Sedan και M4 Coupé θα βρίσκεται μια αναβαθμισμένη έκδοση του εξακύλινδρου σε σειρά twin-turbo 3,0 λίτρων με τεχνολογία M TwinPower Turbo . Όπως αποκάλυψε η BMW, στις απλές εκδόσεις το μοτέρ θα αποδίδει 480 PS και θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ενώ στις εκδόσεις Competition η απόδοση θα φτάνει τους 510 PS και τα 650 Nm σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων M Steptronic. Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, η μέση κατανάλωση διαμορφώνεται στα 10.9 - 10.5 l/100 km και οι εκπομπές CO2 στα 249 - 239 g/km.

Αρχικά τα μοντέλα θα διατίθενται με κίνηση στον πίσω άξονα, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν στη γκάμα και τετρακίνητες εκδόσεις με το σύστημα M xDrive. Επιπλέον, θα έχουμε ενεργή ανάρτηση με νέα ρύθμιση, ισχυρότερα φρένα και τα κατάλληλα ελαστικά επιδόσεων.

«Για πελάτες που προτιμούν μία εμπειρία καθαρόαιμων επιδόσεων και πολύ έντονη αλληλεπίδραση με το όχημά τους, οι μηχανικές εκδόσεις αποτελούν μία πρόταση μοναδική στην κατηγορία», εξηγεί ο Dirk Häcker, Υπεύθυνος Εξέλιξης Αυτοκινήτων M και του τομέα BMW Individual. «Από την άλλη, με τις εκδόσεις Competition των νέων BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupé, προσφέρουμε μέγιστες επιδόσεις – αρχικά με την κλασική πίσω κίνηση και στη συνέχεια σε συνδυασμό με την τελευταία γενιά του συστήματος τετρακίνησης M xDrive».

«Με κάθε αυτοκίνητο BMW M, φέρνουμε την αγωνιστική τεχνολογία στο δρόμο», σχολιάζει ο Markus Flasch, πρόεδρος Δ.Σ. της BMW M GmbH. «Η νέα BMW M3 Sedan και η νέα BMW M4 Coupé ενσαρκώνουν αυτή τη φιλοσοφία με μοναδικό τρόπο, καθώς και τα δύο μοντέλα συνεχίζουν την παράδοση του πιο επιτυχημένου αυτοκινήτου σπορ τουρισμού σε όλο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα των test drives μας δείχνουν ότι η νέα γενιά του μοντέλου είναι πολύ ανώτερη από τους προκατόχους της σε επίπεδο επιδόσεων».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πλησιάζει η ώρα της νέας BMW M4

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube