Πλησιάζει η ώρα της νέας BMW M4

Πλησιάζει η ώρα της νέας BMW M4

Όλες οι πληροφορίες που έχουμε για τη νέα γενιά της BMW M4 που βρίσκεται προ των πυλών.

Μόλις μια ημέρα μετά από την επίσημη πρεμιέρα της BMW 4 Series Coupé, οι φίλοι της βαυαρικής φίρμας έχουν αρχίσει να σχηματίζουν στη φαντασία τους την κορυφαία M4 η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2020.

Ανάμεσά τους και ο καλλιτέχνης X-Tomi Design, ο οποίος δεν έχασε χρόνο και δημιούργησε αυτή την ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα βασισμένος σε μια από τις επίσημες φωτογραφίες της 4 Series (εμπρός όψη 3/4) ενώ και εμείς δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε και δημιουργήσαμε τη δική μας εκδοχή για την ουρά της M4 (κεντρική φωτογραφία).

BMW M4 rendering

Η BMW M4 θα διαφέρει αισθητικά από την μέχρι στιγμής ισχυρότερη M440i xDrive (375 PS), χάρη στη διαφορετική διαμόρφωση της μάσκας, τις ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, το εντονότερο σπλίτερ, τα πιο φουσκωμένα φτερά, τους τροχούς μεγαλύτερης διαμέτρου με φαρδύτερα ελαστικά, την αεροτομή από ανθρακονήματα, τον μεγαλύτερο διαχύτη και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Είναι επίσης πιθανό να υιοθετήσει και μεγαλύτερες εσοχές στα φτερά, ένα σήμα κατατεθέν των μοντέλων με το έμβλημα M.

Όσον αφορά τον κινητήρα, ολόκληρη η οικογένεια των M3 Sedan, M4 Coupé, M4 Convertible και M4 Gran Coupé θα χρησιμοποιεί μια σημαντικά αναβαθμισμένη έκδοση του εξακύλινδρου σε σειρά twin-turbo 3,0 λίτρων. Το μοτέρ θα αποδίδει από 480 PS στις απλές εκδόσεις έως και 510 PS στην κορυφαία Competition. Η δύναμη θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων Steptronic και του συστήματος τετρακίνησης xDrive, ενώ πίσω θα υπάρχει σπορ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Στην έκδοση Competition, η επιτάχυνση 0-100 km/h αναμένεται να ολοκληρώνεται σε κάτω από 4,0". Παραδοσιακά, η τελική ταχύτητα θα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης του κόφτη υψηλότερα με το προαιρετικό M Driver’s Package. Επιπλέον, όπως και η απερχόμενη M4, η νέα γενιά θα εξοπλίζεται με μεγαλύτερα φρένα M Sport και ενεργή ανάρτηση Adaptive M με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και επιθετικό στήσιμο.

Ακούγεται επίσης πως η BMW ετοιμάζει και μια πιο προσιτή έκδοση με χαμηλότερη ισχύ που θα συνδυάζει χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση στους πίσω τροχούς όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη.

Οι κυριότεροι ανταγωνιστές της νέας BMW M4 Coupé είναι το πρόσφατα ανανεωμένο Audi RS 5 Coupé και η νέα γενιά της Mercedes-AMG C 63 S Coupe που βρίσκεται επίσης προ των πυλών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube