BMW M: Πρώτη γεύση από το εορταστικό «Ηommage» μοντέλο

BMW M: Πρώτη γεύση από το εορταστικό «Ηommage» μοντέλο

H BMW M μας δίνει μια πρώτη γεύση από το «Ηommage» μοντέλο περιορισμένης παραγωγής με το οποίο θα γιορτάσει μισό αιώνα παρουσίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

BMW M

Το 2022 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την BMW M καθώς στις 24 Μαΐου έκλεισε 50 χρόνια παρουσίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Για την περίσταση, το αγωνιστικό παρακλάδι της BMW φαίνεται ότι ετοιμάζει ένα άκρως μοναδικό μοντέλο που πιθανότατα θα αποτελέσει τη σύγχρoνη αναβίωση της θρυλικής BMW 3.0 CSL.

Από τις πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου διακρίνουμε, κάτω από το πρωτότυπο καμουφλάζ, μια αεροτομή στην οροφή, μια δεύτερη αεροτομή στο πορτμπαγκάζ και έναν μεγάλο διαχύτη. Επιπλέον, στο εμπρός μέρος το χαρακτηριστικό kidney grille φαίνεται να είναι μικρότερο σε μέγεθος σε σχέση με εκείνο της M4 CSL, στην οποία και θα βασίζεται. 

BMW M

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κάτω από το καπό του θα βρίσκεται ο 3λιτρος twin-turbo κινητήρας από την M4 CSL, αλλά με την ισχύ του να ξεπερνά τα 600 PS και τα 700 Nm ροπής. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου χειροκίνητο σασμάν.

Τέλος, το ρεπορτάζ θέλει την παραγωγή του να περιορίζεται στα μόλις 50 κομμάτια, με την τιμή απόκτησης τους, όπως είναι φυσικό, να είναι ιδιαίτερα τσουχτερή!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube