BMW: Επιβεβαίωση για αμιγώς ηλεκτρική X3

BMW: Επιβεβαίωση για αμιγώς ηλεκτρική X3

Η BMW θα λανσάρει το 2020 μια 100% ηλεκτρική X3, της οποίας το πρωτότυπο θα ντεμπουτάρει στο Auto China 2018 στις 25 Απριλίου στο Πεκίνο.

Χθες το πρωί, στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2017, ο Harald Krüger, επικεφαλής της BMW, δήλωσε: «Το μέλλον μας είναι σίγουρα ηλεκτρικό». Μέχρι το 2025, τα εμπορικά σήματα του ομίλου θα προσφέρουν 25 εξηλεκτρισμένα μοντέλα. Τα 12 από αυτά θα είναι 100% ηλεκτρικά.

Στην BMW, τα αμιγώς ηλεκτρικά πρότζεκτ θα έχουν δύο πρόσωπα. Από τη μία πλευρά, θα υπάρχει η φίρμα «i» που θα μετουσιώνεται υπό πιο φουτουριστικό βλέμμα. Ο κατασκευαστής επιβεβαίωσε επίσης στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την άφιξη του i4, της έκδοσης παραγωγής του πρωτοτύπου Vision Dynamics, που παρουσιάστηκε στο στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Το ηλεκτρικό πλάνο της BMW μέχρι το 2025

Το δεύτερο πρόσωπο θα αποτελεί ο εξηλεκτρισμός της κλασικής γκάμας της βαυαρικής φίρμας. Το πρώτο μοντέλο που θα απασχολήσει αυτή την πλευρά θα είναι το μεσαίο SUV της BMW, την Χ3. Αυτή η παραλλαγή μηδενικών εκπομπών θα ονομάζεται iX3. Ο κατασκευαστής έχει ήδη δηλώσει ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020. Όμως, ο Harald Krüger μόλις ανακοίνωσε ότι θα μάθουμε περισσότερα γι’ αυτήν στο επερχόμενο Auto China 2018 που ξεκινά στις 25 Απριλίου στο Πεκίνο για τον Τύπο και ανοίγει για το κοινό 27 Απριλίου έως 4 Μαΐου.

Εάν και φαίνεται πως είναι πολύ νωρίς για να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες για το μοντέλο παραγωγής, η BMW προφανώς θα εκθέσει χαρακτηριστικό πρωτότυπο, όπως συνέβη για το προσεχές ηλεκτρικό MINI, το οποίο είχε προεικονιστεί πέρυσι μέσω μιας σχεδιαστικής σπουδής και, όπως ανακοινώθηκε, θα μπει σε παραγωγή στο τέλος του 2109. Έτσι θα έχουμε τις πρώτες ενδείξεις σχετικά με το πώς η BMW σκοπεύει να προσαρμόσει τα κλασικά μοντέλα της σε 100% ηλεκτρικές εκδόσεις και ελπίζουμε ότι θα είναι οι πρώτες τεχνικές πληροφορίες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube