Ανακοινώθηκε η ημερομηνία παραγωγής του ηλεκτρικού MINI

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία παραγωγής του ηλεκτρικού MINI

Από σπόντα ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού ΜΙΝΙ.

Η Product & Marketing Manager του BMW group για τον Καναδά, σε μια συνέντευξη της στο πλαίσιο Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα την ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου ηλεκτρικού MINI.

Το Νοέμβριο του 2019 αναμένεται να μπει στην παραγωγή το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε το Νοέμβριο να αρχίσουν οι πωλήσεις, όμως τώρα φαίνεται ότι θα υπάρχει μία καθυστέρηση. Η MINI έδωσε μία παράταση στο χρονοδιάγραμμα προκειμένου να συνεχιστεί η φάση των δοκιμών εξέλιξης. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τελευταίες πινελιές στο σχεδιαστικό κομμάτι, ενώ μηχανικά η τεχνογνωσία υπάρχει από το i3 και το αυτοκίνητο είναι ουσιαστικά έτοιμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Υβριδικό MINI Cooper S E Countryman ALL4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ηλεκτρικό πλάνο της BMW ως το 2025

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι θα είναι το ηλεκτρικό MINI

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στρίβοντας με τον Timo Glock το BMW i3S, το πρώτο ηλεκτρικό GTI

Η MINI θα μπει δεύτερη σε σχέση με την BMW στην αγορά των ηλεκτρικών. Ωστόσο ήταν αυτή ο πρωτοπόρος. Το 2008 η εταιρεία είχε παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο το οποίο αποδείχτηκε πως ήταν η βάση για την εξέλιξη της τεχνολογίας που γέννησε το BMW i3. Είχε χρησιμοποιηθεί το αμάξωμα ενός MINI χατσμπακ το οποίο είχε γίνει διθέσιο προκειμένου να χωρέσουν οι μπαταρίες. Κατά τα άλλα, με εξαίρεση τα ειδικά χρώματα, έδειχνε σαν ένα οποιοδήποτε άλλο κανονικό MINI.



Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube