BMW: Η ονομασία CSL επιστρέφει

BMW: Η ονομασία CSL επιστρέφει

Τα μοντέλα του τμήματος Μ της BMW πρόκειται να αποκτήσουν εκδόσεις CSL, με πιο σκληροπυρηνικό χαρακτήρα, για χρήση σε πίστα.

Η BMW Μ3 GTS και η πιο πρόσφατη M4 GTS ήταν απολαυστικά αυτοκίνητα, τα οποία είχαν ένα μειονέκτημα, ασήμαντο για πολλούς, σημαντικό για άλλους: Το όνομά τους.

Εκτός από το ότι το συναντάμε σε αυτοκίνητα του ανταγωνισμού, όπως η Porsche 911 Carrera GTS και η Mercedes-AMG GT S, το «GTS» δεν συγκρίνεται σε αίγλη και Ιστορία με το «CSL». Τον συνδυασμό γραμμάτων που προέκυψε από τις λέξεις Coupe Sport Leichtbau, παρουσιάστηκε στην 3.0 CSL του 1971 και επανεμφανίστηκε στην M3 CSL του 2003. Σε λίγους μήνες λοιπόν, φαίνεται ότι ο λογότυπος CSL θα βρεθεί και πάλι στο πίσω μέρος μιας σύγχρονης BMW. Δεν πρόκειται πια για φήμη, αλλά για πληροφορία που αποκάλυψε ο Frank Van Meel, ο επικεφαλής του τμήματος Μ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την BMW M3 CSL

Για την ακρίβεια, τα μοντέλα Μ της BMW, εκτός από τη βασική έκδοση θα έχουν ακόμα εκδόσεις Competition Pack και CS, όπως ήδη συμβαίνει με την M4, και στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η CSL. «Οι CSL θα είναι τα απόλυτα οχήματα πίστας, φτιαγμένα για την πίστα, αλλά με πινακίδες κυκλοφορίας», είπε ο Van Meel. «Και οι CS θα είναι κατάλληλες για πίστα, αλλά θα έχουν τέσσερις θέσεις», συνέχισε, επιβεβαιώνοντας πως οι CSL θα είναι αποκλειστικά διθέσιες και με μισό roll cage, στο πρότυπο των GTS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την BMW M2 στο Hungaroring

Ο Van Meel άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμφανιστούν και τετράπορτες CSL, οπότε ίσως πρέπει να περιμένουμε μια M3 CSL στο μέλλον, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν θα υπάρξει για παράδειγμα καμιά... Χ5 Μ CSL. Ευτυχώς. Εκείνο που δεν θέλησε να αποκαλύψει είναι το ποιο θα είναι το μοντέλο που θα επαναλανσάρει το όνομα CSL στην αγορά. Γνωρίζουμε ήδη ότι ετοιμάζεται μια πιο σπορ έκδοση της BMW M2, όμως μπορεί να πρόκειται για έκδοση CS. Εν αναμονή λοιπόν.

[Πηγή: Road & Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube