BMW: Δεν θα δούμε ποτέ τα σηματάκια «Μ» και «i» μαζί

BMW: Δεν θα δούμε ποτέ τα σηματάκια «Μ» και «i» μαζί

Η BMW ξεκαθάρισε ότι στη νέα σειρά μοντέλων «i» δεν υπάρχει χώρος για κάποια έκδοση εξελιγμένη από το M division.

Τέλος στις φήμες που μιλούσαν για δημιουργία μιας... i8 M στο μέλλον έβαλε η BMW. Το τμήμα «Μ» δεν είχε ούτε και πρόκειται να έχει καμία ανάμειξη στην εξέλιξη των μοντέλων «i», σύμφωνα με τους Γερμανούς.

Στο πλαίσιο της Έκθεση της Φρανκφούρτης ο υπεύθυνος επικοινωνίας για θέματα τεχνολογίας της BMW Cypselus von Frakenberg ξεκαθάρισε ότι τα μοντέλα «Μ» είναι τελείως διαφορετικά από τα «i» και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπλεχτούν τα δύο brands. «Το Μ division φτιάχνει αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ τα “i” είναι ηλεκτρικά. Δεν μπορούν να συνυπάρξουν», δήλωσε.

«Δείτε για παράδειγμα το BMW i8, με τη νέα αρχιτεκτονική LifeDrive. Δεν θα είχε νόημα να ενσωματώσουμε τη φιλοσοφία της “Μ” σε αυτό», μας είπε ο von Frakenberg. Παραδέχτηκε πάντως ότι ενώ η Porsche 911 Carrera S μπορεί να θεωρηθεί από αρκετούς υποψήφιους αγοραστές ως άμεσος ανταγωνιστής του i8, το αυτοκίνητο της BMW είναι πιο αργό από εκείνη. Όμως συμπλήρωσε ότι «το να έχεις το γρηγορότερο αυτοκίνητο δεν είναι ο σημαντικότερος παράγοντας. Το πιο σημαντικό είναι να νιώθει ο οδηγός ότι βρίσκεται σε ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο, και η ευελιξία του i8, η δυναμική συμπεριφορά του, είναι συγκρίσιμα με μιας Μ3».

[Πηγή: Car Advice]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube