Bentley: Έτσι εμπνευστήκαμε την Continental GT 2018 [video]

Bentley: Έτσι εμπνευστήκαμε την Continental GT 2018 [video]

H Bentley διατείνεται ότι η νέα Continental GT είναι το αυτοκίνητο που «ορίζει τη μοντέρνα βρετανική πολυτέλεια».

Η ολοκαίνουργια, τρίτη γενιά της Bentley Continental GT συνεχίζει την παράδοση της εταιρείας στα grand tourer με απαράμιλλη προσοχή στη λεπτομέρεια, πλουσιαπάροχα εξοπλισμένο και φινιρισμένο εσωτερικό και εντυπωσιακές επιδόσεις.

Δεδομένης δε της υποθήκης του ονόματος Continental τον νέο μοντέλο ακολούθησε μια εξελικτική προσέγγιση για το αυτοκίνητο, παρά μια επαναστατική ανατροπή.

Στην περίπτωση που δεν είστε πολύ μέσα στα πράγματα όσον αφορά το ντιζάιν της νέας GT, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Bentley, Stefan Sielaff, είναι πρόθυμος να σας εξηγήσει «την ανιχνεύσιμη γενεαλογία που έχει επηρεάσει» το αυτοκίνητο. Όπως ο ίδιος σκιαγραφεί το μοντέλο μέσα από το στούντιο Bentley Design, λέει, και συμφωνούμε απόλυτα, το αυτοκίνητο είναι «άμεσα αναγνωρίσιμο ως μια Continental, ενώ εξακολουθεί να καθορίζει σαφώς μια νέα σχεδιαστική γλώσσα» για το Βρετανό κατασκευαστή, τόσο στην επιφάνεια όσο και στις λεπτομέρειες».

Δεν είναι απλώς ένα αυτοκίνητο. Είναι ένα αντικείμενο που «ορίζει τη σύγχρονη βρετανική πολυτέλεια», λέει ο Sielaff, με γραμμές και φόρμες εμπνευσμένες από άτρακτο αεροσκάφους. Οι προβολείς, από την άλλη, δανείζονται το σχεδιασμό τους και τις λεπτομέρειες από το «τέλεια κομμένο κρύσταλλο».

Το ίδιο εκπληκτικό επίπεδο λεπτομερειών μπορεί να βρει κάποιος και στο εσωτερικό -περίπου 18 μήνες έχουν δαπανηθεί από την ομάδα σχεδιασμού της Bentley για να αναπτύξουν τα κεντήματα, να βελτιστοποιήσουν ξεχωριστά και να προγραμματίσουν την ακριβή ευθυγράμμιση κάθε μιας από τις 712 ραφές στην καμπίνα. Χρειάζονται περίπου 100 ώρες από 1.000 τεχνίτες για να ολοκληρώσουν το εσωτερικό κάθε νέας Continental GT.

Με την αναβίωσή της το 2003, το DNA της Continental μπορεί να ανιχνευθεί διά μέσου των τελευταίων έξι δεκαετιών, οπότε και ξεκίνησε να υπάρχει με την Continental R-type του 1952. Περίπου 15 χρόνια πριν, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία την έφερε πίσω στη ζωή ξεκινώντας την πρώτη σύγχρονη Continental GT που δημιούργησε μια νέα κατηγορία -το πολυτελές Grand Tourer. Αλλά η Continental GT 2018 είναι και ένα μηχανολογικό αριστούργημα, με 6λιτρο διτούρμπινο κινητήρα W12 TSI που αναβαθμίστηκε έτσι ώστε να αποδίδει 635 PS και 91,7 kgm. Και με τέτοια απόδοση δεν είναι περίεργο που χρειάζεται 3,7” για να πιάσει από στάση τα πρώτα 100 km/h και η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου φτάνει στο εντυπωσιακό νούμερο των 333 km/h.

[Πηγή Bentley]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube