Επίσημο: Νέα Bentley Continental GT 2018 [video]

Επίσημο: Νέα Bentley Continental GT 2018 [video]

Η Bentley αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες της σφόδρα αναμενόμενης, νέας Continental GT, λίγες ημέρες πριν από το επίσημο δημόσιο ντεμπούτο της στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη.

Ίσως ο επικεφαλής της Rolls-Royce την αποκαλέσει Audi A8-τραβεστί, αλλά η αλήθεια είναι ότι η νέα Continental GT δείχνει και ακούγεται πραγματικά υπέροχη. 

Ας ρίξουμε μια ματιά στη σύνοψη των αριθμούν που συνιστούν το νέο πολυτελές grand tourer της Bentley:
- Ο 6λιτρος διτούρμπινος κινητήρας W12 TSI αναβαθμίστηκε έτσι ώστε να αποδίδει 635 PS και 91,7 kgm.
- H νέα GT χρειάζεται 3,7” για να πιάσει από στάση τα πρώτα 100 km/h.
- H τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου φτάνει στο εντυπωσιακό νούμερο των 333 km/h.
- H ισχύς και η ροπή περνούν στο δρόμο για πρώτη φορά μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με οκτώ σχέσεις.

Η Bentley έχει προφανώς μεγάλη αυτοπεποίθηση για το νέο αυτοκίνητό της, αν κρίνουμε από τα λόγια του διευθύνοντος συμβούλου της, Wolfgang Dürheimer, που περιγράφει την Continental GT ως το «αποκορύφωμα» του Βρετανού κατασκευαστή στους τομείς της μηχανολογίας και του σχεδιασμού. Μπορούμε να σκεφτούμε δύο τρεις κατασκευαστές που ίσως διαφωνήσουν, αλλά, συνέχισε να λέει ο Dürheimer, «είμαστε ο παγκόσμιος ηγέτης στην πολυτελή μετακίνηση, ενώ τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας προσδιορίζουν τη νέα πολυτελεια στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Η Bentley με τη νέα Continental GT επεχείρησε να συνδυάσει την κορυφαία τεχνολογία με εκείνα τα παραδοσιακά στοιχεία που αποτελούν την απαίτηση της πελατείας της. Για παράδειγμα, του λουστραρισμένο ξύλινο ταμπλό, σε στιλ James-Bond στο Goldfinger, ενσωματώνει μια 12,3ιντση οθόνη αφής ή τρία αναλογικά όργανα στο καντράν για να πληροφορούν τον οδηγό.

Η βρετανική πινελιά
Χάρη στο νέο 48βολτο σύστημα mild-hybrid της μητρικής Volkswagen, η Continental GT χρησιμοποιεί συστήματα όπως stop/start, coasting και απενεργοποίησης κυλίνδρων. Σε συνδυασμό δε με το νέο διπλοσύμπλεκτο 8άρι σασμάν, η νέα GT καταναλώνει στο κύκλο NEDC 12,2 lt/100 km έναντι των 14,2 lt του παλιού μοντέλου. Ομοίως και στην εκπομπή CO2 που κατέβηκε στα 278 g/km, αντιπροσωπεύοντας μείωση κατά 16% έναντι του απερχόμενου μοντέλου.



Η Bentley εξέλιξε επίσης ένα νέο ενεργό σύστημα τετρακίνησης που αντικαθιστά το παλιό και παραδοσιακό της με την κατανομή της ροπής 60:40 (πίσω:εμπρός). Σε αντίθεση λοιπόν με αυτό, αισθητήρες παρακολουθούν τις οδηγικές απαιτήσεις και τις οδικές συνθήκες αδιάλειπτα, στέλνοντας τη ροπή εκεί που χρειάζεται, αν και με προτεραιότητα στους πίσω τροχούς, αναφέρει η Bentley. To τιμόνι διαθέτει πλέον ηλεκτρική υποβοήθηση με μεταβλητό λόγο, με την εταιρεία να αναφέρει ότι το νέο σύστημα παρέχει βελτιωμένη ανατροφοδότηση στον οδηγό, εξομαλύνοντας ταυτόχρονα κάποιες από τις διαταραχές του οδοστρώματος. Να σημειώσουμε εδώ, ότι το σύστημα εξάτμισης του αυτοκινήτου διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενες βαλβίδες που διαμορφώνουν την ένταση και τη χροιά του ήχου της, ανάλογα με την οδηγική ρύθμιση που έχει επιλέξει ο οδηγός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Bentley Continental Supersports με 710 PS

Όλα αυτά ακούγονται σημαντικά έναντι άλλων εταιρειών πολυτελείας, καθώς η Bentley φαίνεται να δίνει ισχυρή έμφαση στο σπορ δυναμικό της Continental GT, παρότι το μάρκετινγκ το θέλει ως ένα γέννημα θρέμμα grand tourer.

Η νέα αερανάρτηση υποστηρίζεται από το νέο 48βολτο σύστημα και στοχεύει στη διακριτή διαφοροποίηση μεταξύ των οδηγικών ρυθμίσεων που έχουν να κάνουν με τη σπορ αυτοκίνηση έναντι της πιο νωχελικής και άνετης. Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ υποστηρίζουν την ποιοτική κύλιση του αυτοκινήτου και η Bentley προσπάθησε να διατηρήσει το ανεπιθύμητο, ήγουν το μη φερόμενο βάρος στο ελάχιστο δυνατό, κατασκευάζοντας τους άξονες της GT από αλουμίνιο. Τέλος, τα εμπρός φρένα είναι σημαντικά μεγαλύτερα από τα πίσω, αντεπεξερχόμενα στο βαρύ μοτέρ W12 της Continental GT -κέρδισαν 15 mm στο νέο μοντέλο, φτάνοντας σε διάμετρο 420 mm.

Σχεδόν απεριόριστες επιλογές
Όταν φτάνουμε στον τομέα της εμφάνισης και της αίσθησης του αυτοκινήτου, η Bentley ισχυρίζεται ότι οι επιλογές εξατομίκευσης για τη νέα Continental GT είναι σχεδόν απεριόριστες. Και μάλιστα πριν ακόμα περάσουμε στην ειδικά εξατομικευμένη προσέγγιση των πιο απαιτητικών πελατών. Η στάνταρ γκάμα λοιπόν συνίσταται από μια παλέτα 17 βασικών χρωμάτων για το εξωτερικό, με 70 πιθανές αποχρώσεις. Στη συνέχεια προχωράμε σε 15 επιλογές για τη μοκέτα και τα ταπέτα δαπέδου, οκτώ διαφορετικά περασμένα με το χέρι βερνίκια για το εσωτερικό (με οψιόν τεσσάρων διπλής στρώσης) και 15 τριμαρίσματα για την καμπίνα, συνδυασμοί που σημαίνουν ότι ο πελάτης μπορεί να περάσει μέρες στο «μαγαζί» μέχρι να καταλήξει στην προσωπική πολυτελή επιλογή του.

Δύο πακέτα τεχνολογίας στην καμπίνα υποστηρίζουν τη στάνταρ γκάμα: Το City Specification για κίνηση στην πόλη και το Touring Specification για grand touring. To πρώτο περιλαμβάνει άνοιγμα πορτμπαγκάζ hands-free, προειδοποίηση για πεζούς, αναγνώριση σημάτων ΚΟΚ, αυτόματο σύστημα φρεναρίσματος ανάγκης και κάμερα οπισθοπορείας. Το Touring Specification διαθέτει προσαρμοζόμενο cruise control με traffic jam assist, ενεργή παρακολούθηση της λωρίδας κίνησης, head-up display και σύστημα νυχτερινής όρασης με κάμερα υπερύθρων και αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτρική σπορ διθέσια Bentley [video]

Εξουθενωτικές δοκιμές
Η Bentley λέει ότι τα απαιτητικά τεστ και το πρόγραμμα εξέλιξης της νέας Continental GT πραγματοποιήθηκαν με δοκιμές σε πολικές συνθήκες, συνθήκες καύσωνα στην Αμερική και τεστ αντοχής σε κακοτράχαλους δρόμους της Νότιας Αφρικής, καθώς και δοκιμές που έγιναν στη Μέση Ανατολή, στην Κίνα και στην Ευρώπη. Πάνω από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα διανύθηκαν από πρωτότυπα στις παραπάνω περιοχές.

Η Bentley δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα την τιμή εκκίνησης της νέας Continental GT, κάτι που θα γίνει οπωσδήποτε στις 12 Σεπτεμβρίου, στο δημόσιο ντεμπούτο του αυτοκινήτου, στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης.

[Πηγή Bentley]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube