Το βασικό Caterham Seven θα έχει κινητήρα... 660 cc

Το βασικό Caterham Seven θα έχει κινητήρα... 660 cc

Με τη βοήθεια της Suzuki, το Caterham Seven αποκτά τον μικρότερο κινητήρα της ιστορίας του.

Το πιο προσιτό Caterham που θα πωλείται στην Ευρώπη το 2014 ονομάζεται Seven 165, με τον αριθμό να φανερώνει την αναλογία ίππων ανά τόνο. Ο μόλις 660 κυβικών κινητήρας προέρχεται από τη Suzuki, αποδίδει 80 PS και πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5.

Ο κινητήρας της Suzuki, που φέρει τον κωδικό Κ6Α, είναι τρικύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος και τοποθετείται στα Alto και Jimny της ιαπωνικής αγοράς. Στην περίπτωση του Caterham Seven 165 αποδίδει 80 PS και 10,9 kgm, ενώ εμπίπτει στις προδιαγραφές ρύπων Euro 5. Θα συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο της Suzuki το οποίο έχει δεχθεί τις επεμβάσεις της Caterham. Επίσημα νούμερα επιδόσεων δεν ανακοινώθηκαν στην Έκθεση Φρανκφούρτης, και αν και το χαμηλό βάρος εγγυάται ότι το αυτοκίνητο δεν θα είναι αργό, η εταιρία φαίνεται να εστιάζει την προσοχή της αλλού.



«Το μέγεθος του κινητήρα δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Βαρόμετρο για εμάς είναι το χαμόγελο του οδηγού, και πιστεύουμε ότι στο νέο μας βασικό μοντέλο η συνταγή έχει πετύχει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Caterham Graham Macdnald. «Θέλουμε να προσφέρουμε τη χαρά της οδήγησης ενός Seven σε πιο... εύπεπτη μορφή, και το νέο μας μοντέλο θα είναι ελαφρύτερο, φτηνότερο και οικονομικότερο στη χρήση από κάθε άλλο». Στη Μ. Βρετανία η τιμή του Caterham Seven 165 θα ξεκινάει κάτω από τις £17.000 (€20.100), με την παραγωγή να ξεκινάει τον ερχόμενο Ιανουάριο και τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για την Άνοιξη του 2014.

Υπενθυμίζουμε ότι το θρυλικό σπορ μοντέλο ξεκίνησε την καριέρα του ως Lotus το 1957 και συνεχίζει με λίγες αλλαγές μέχρι σήμερα την εμπορική του πορεία ως Caterham. Και όπως φαίνεται από το νέο βασικό 165, αλλά και από το κορυφαίο 620R των 315 ίππων, θα παραμείνει επίκαιρο για αρκετά χρόνια ακόμα.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube