Baojun RS-3: Κινεζικό SUV της GM με τιμή κάτω από €10.000

Baojun RS-3: Κινεζικό SUV της GM με τιμή κάτω από €10.000

Η θυγατρική της General Motors παρουσίασε ένα C-SUV που συνδυάζει προσιτή τιμή με δυναμική εμφάνιση και πλούσιο εξοπλισμό τεχνολογίας.

Η κινεζική εταιρεία Baojun, θυγατρική της General Motors, παρουσίασε το RS-3 (καμία σχέση με το Audi RS3) - ένα προσιτό SUV για την αγορά της Κίνας, το οποίο θα κοστίζει €9.150 - €11.444 ευρώ (¥71.800 - ¥89.800).

Baojun

Το RS-3 βασίζεται στην αρχιτεκτονική που εξελίχθηκε από τη συνεργασία μεταξύ SAIC-GM-Wuling, με διαστάσεις που το κατατάσσουν στην κατηγορία C-SUV (μήκος 4.305 mm, πλάτος 1.748 mm, ύψος 1.597 mm και μεταξόνιο 2.550 mm).

Σχεδιαστικά έχει δυναμική εμφάνιση που χαρακτηρίζεται από διπλά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, τονισμένα φτερά, "αιωρούμενη" οροφή σε λευκό χρώμα και πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος. Το μόνο που προδίδει τον προσιτό του χαρακτήρα είναι οι τροχοί 16" που μοιάζουν μικροί για τον όγκο του αμαξώματος.

Baojun

Παρά την πολύ χαμηλή τιμή του, το Baojun RS-3 έχει πλούσιο εξοπλισμό τεχνολογίας. Το σύστημα συνδεσιμότητας με smartphone επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να εντοπίζει το όχημα, να ανοίγει το air-condition και να επεμβαίνει σε άλλες λειτουργίες του οχήματος από απόσταση, ενώ το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας υποστηρίζει αναβαθμίσεις μέσω internet και αναγνωρίζει φωνητικές εντολές.

Επιπλέον, το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης της Bosch (αυτόνομη οδήγηση Level 2) περιλαμβάνει ενεργό cruise control σε ταχύτητες έως και 130 km/h.

Baojun

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας 1,5 λίτρων με απόδοση 105 PS, ο οποίος στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου CVT ή χειροκίνητου 6 σχέσεων.

Το RS-3 που είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στην αγορά της Κίνας, είναι το τέταρτο νέο μοντέλο της Baojun μέσα στο 2019, ακολουθώντας τα RS-5 (SUV), RM-5 (MPV) και RC-6 (sedan).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube