Αυτό είναι το νέο Volkswagen Amarok

Αυτό είναι το νέο Volkswagen Amarok

H Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα του νέου VW Amarok επιβεβαιώνοντας ότι το pick-up της θα κάνει ντεμπούτο το 2023.

VW Amarok

Η Volkswagen δημοσίευσε λεπτομερή σκίτσα της νέας γενιάς του Amarok εν δράσει. Το νέο pick-up θα είναι καρπός της συνεργασίας μεταξύ της Volkswagen Commercial Vehicles και της Ford. Κάτι που σημαίνει ότι θα μοιράζεται πολλά από τα μηχανικά μέρη του με το νέας γενιάς Ford Ranger που παρουσιάστηκε το Νοέμβριο.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή ο Γερμανός κατασκευαστής φαίνεται να προσπαθεί να διαχωρίσει το μοντέλο του από το αδελφό της Ford, ισχυριζόμενος ότι το Amarok έχει «καθαρό DNA Volkswagen».

Η VW προτίμησε να μην τοποθετήσει απλά τον λογότυπο της σε ένα Ranger. Για τον λόγο αυτό το Amarok διαφοροποιείται έντονα εμφανισιακά από το τελευταίο. Ωστόσο, κάποια πάνελ όπως οι πόρτες και οι εξωτερικοί καθρέφτες προέρχονται κατευθείαν από το Ranger. Όμως, το καπό, τα φτερά των τροχών εμπρός και η εμπρός γρίλια είναι μοναδικά για το Amarok.

VW Amarok

Θα είναι διαθέσιμο και με διπλή καμπίνα με μαύρες πλαστικές λεπτομέρειες που τονίζουν τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του. Ακολουθώντας την παράδοση που ξεκίνησε το ID.3 και ακολούθησαν τα Golf και ID.4, στο εμπρός μέρος του Amarok βρίσκεται μία λωρίδα φωτός LED που ενώνει τους δύο προβολείς. 

Η μάρκα δεν έδωσε στην δημοσιότητα σκίτσο για το πίσω μέρος του pick-up της, το οποίο αναμένεται να διατηρήσει το σχήμα και τις διαστάσεις καρότσας του Ranger αλλά με διαφορετική σχεδίαση στους προβολείς. 

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη του infotainment με κάθετο προσανατολισμό, στο κέντρο του ταμπλό, θυμίζοντας αρκετά αυτή του Ranger.

VW Amarok

Η γερμανική μάρκα έχει επίσης τοποθετήσει το δικό της τιμόνι, φυσικά κουμπιά σχεδίασης της, ενώ έχει κάνει αλλαγές στην διάταξη της κεντρικής κονσόλας.

Κάτω από το καπό πιθανότατα θα φιλοξενεί τους κινητήρες που κινούν το νέο Ford Ranger. Θυμίζουμε ότι το pick-up της Ford θα διατίθεται με ένα V6 ντίζελ μοτέρ και δύο δίλιτρους 4κύλινδρους κινητήρες πετρελαίου με μονό ή διπλό τούρμπο.

Σύμφωνα με τη VW οι αγοραστές θα μπορούν να παραγγείλουν το νέο Amarok από τα τέλη του 2022 με τα πρώτα μοντέλα να παραδίδονται λίγο αργότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube