Αυτό είναι το νέο Toyota Aygo [videos]

Αυτό είναι το νέο Toyota Aygo [videos]

Σε παρουσίαση του νέου της μίνι προχώρησε η Toyota.

Η Toyota παρουσίασε την δεύτερη γενιά του Aygo στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης.

Οπτικά, η δεύτερη γενιά του Aygo άλλαξε δραματικά την εμφάνισή της δίνοντας έμφαση στις έντονες ακμές και το νεανικό παρουσιαστικό, πετυχαίνοντας μάλιστα και χαμηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή Cd 0.29 (από 0.30). Το μήκος του έχει αυξηθεί μηδαμινά για λόγους ευελιξίας, φτάνοντας τα 3,455 mm. Παρά την μείωση όμως του συνολικού ύψος κατά 5 mm (1,460 mm), το εσωτερικό ύψος στα εμπρός καθίσματα έχει μεγαλώσει κατά 7 mm, μιας και αυτά τοποθετήθηκαν λίγο πιο χαμηλά. Ακόμα, διαφορές στις διαστάσεις εντοπίζονται και στα μετατρόχια που έχουν αυξηθεί κατά 8 mm, ενώ παρά το γεγονός ότι το μεταξόνιο παρέμεινε ως έχει (2,340 mm), η καμπίνα έχει μακρύνει κατά 9 mm. Κερδισμένος από την καλύτερη χωροταξική μελέτη βγήκε και ο χώρος αποσκευών που κέρδισε 29 λίτρα (168 λίτρα συνολικά).

Όπως συνέβαινε και με την πρώτη γενιά του μοντέλου, έτσι και αυτή θα προσφέρεται με 3θυρο ή 5θυρο αμάξωμα. Το νέο είναι ότι υπάρχει και έκδοση με ηλεκτρική υφασμάτινη οροφή, χαρίζοντας περισσότερο ήλιο και αέρα στην καμπίνα. Η τελευταία έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά και μπορεί να διακοσμηθεί με αντίστοιχα του εξωτερικού χρώματος φιλέτα σε πόρτες και ταμπλό. Στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται το σύγχρονο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων που συνδέεται και με smartphone. Τέλος, η εργονομία είναι βελτιωμένη, μιας και ο οδηγός μπορεί πλέον να χειριστεί το παράθυρο του συνοδηγού από διακόπτη στην πόρτα του.

Από πλευράς κινητήρων, η μία και μοναδική έκδοση εφοδιάζεται με την βελτιωμένη έκδοχή του 3κύλινδρου των 1.000 cc με απόδοση 69 ίππων και 9,7 kgm ροπής. Οι βελτιώσεις που υπέστη ο γνωστός αυτός κινητήρας έχουν να κάνουν με την αύξηση της σχέσης συμπίεσης και τη μείωση των τριβών. Συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων όσο και με αυτόματο x-shift, ενώ υπάρχει και έκδοση eco που προσφέρεται μόνο με χειροκίνητο. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής με το χειροκίνητο κιβώτιο κάνουν λόγο για 0-100 km/h σε 14,2 sec (14,3 sec η έκδοση eco), ενώ με το αυτόματο x-shift 15,5 sec. Η τελική ταχύτητα και στις τρεις περιπτώσεις είναι 160 km/h. Στον τομέα της μέσης κατανάλωσης, η Toyota ανακοινώνει 4,1 lt/100 km για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο (3,9 lt/100 km η eco), και 4,2 lt/100 km για την αυτόματη. Οι εκπομπές CO2 διατηρούνται και στις τρεις περιπτώσεις κάτω από τα 100 gr/km, με την eco να εκπέμπει 88 gr/km, την απλή με το χειροκίνητο κιβώτιο 95 gr/km και την αυτόματη έκδοση 97 gr/km.

 

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube