Αυτό είναι το νέο Kia cee’d χωρίς καμουφλάζ

Αυτό είναι το νέο Kia cee’d χωρίς καμουφλάζ

Η 5θυρη έκδοση του μικρού οικογενειακού της Kia συνελήφθη από τον κατασκοπευτικό φακό σε τελική μορφή κάπου στη Ρωσία.

Έχουμε ξαναδεί το νέο Kia cee’d μόνο που πάντα ήταν υπό τη μορφή πρωτοτύπων εξέλιξης με βαρύ καμουφλάζ.

Τώρα κυκλοφόρησαν και οι πρώτες εικόνες του μοντέλου σε τελική μορφή, με τους κατασκόπους να το πετυχαίνουν κάπου στη Ρωσία. H εμφάνισή του είναι απολύτως εναρμονισμένη με την σύγχρονη εικόνα της Kia και δε θα έλεγες ότι κρύβει εκπλήξεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ετοιμάζεται η νέα γενιά του Kia cee’d

Αντιθέτως κρύβει ένα αντικειμενικά δυναμικό και ισορροπημένο σχήμα, που μπορεί να σταθεί με αξιώσεις δίπλα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν και διατηρεί κάποιες ομοιότητες με το σημερινό μοντέλο, τη βασικότερη διαφορά σε θέμα αίσθησης την κάνει η πολύ πιο έντονη διάσταση του πλάτους.



Το νέο cee’d θα πατάει στην πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και το νέο Hyundai i30, ενώ στα μηχανικά του μέρη δεν αναμένονται σημαντικές διαφορές σε σχέση με το σημερινό μοντέλο. Αυτό σημαίνει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων και τους ήδη γνωστούς κινητήρες.

Ο 1.000άρης 3κύλινδρος τούρμπο με 100 και 120 ίππους, θα είναι και πάλι ο ιδανικότερος βενζινοκινητήρας για το αυτοκίνητο, ενώ θα υπάρχει και μια ισχυρότερη έκδοση με τον 1.400άρη τούρμπο και 140 PS. Άγνωστη παραμένει η τύχη του ατμοσφαιρικού 1.4 των 90 PS, ενώ και στη γκάμα πετρελαίου το πιθανότερο είναι ότι η βασική έκδοση των 1,4 lt με 90 PS δε θα έχει συνέχεια και θα υπάρχει μόνο η 1.6 με 110 και 136 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Kia Rio 1.2

Ανάλογα με τον κινητήρα το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι είτε χειροκίνητο 6άρι είτε το διπλού συμπλέκτη DCT με τις 7 σχέσεις.

Το νέο cee’d είναι ουσιαστικά βέβαιο ότι θα παρουσιαστεί επίσημα στο σαλόνι της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί το παραμικρό για μιαέκδοση GTi, στο δρόμο που άνοιξε το Hyundai i30 N.


[Πηγή autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube