Ετοιμάζεται η νέα γενιά του Kia cee’d

Ετοιμάζεται η νέα γενιά του Kia cee’d

Η τρίτη γενιά του μικρού οικογενειακού της Kia ετοιμάζεται για το ντεμπούτο της, το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη.

Με το cee’d η Kia κατάφερε να ταράξει για τα καλά τα νερά της κατηγορίας το 2006 που παρουσιάστηκε.

Αυτό αντικατοπτρίστηκε και στις πωλήσεις του που σημειώνουν πολύ καλή πορεία μέχρι και σήμερα. Μέχρι πρότινος που το προσπέρασε το Sportage, το Cee’d ήταν το best seller της εταιρείας στην Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Kia Sportage 1.6 T-GDi 4x4 DCT

Τώρα ήρθε η ώρα να πάρει τη σκυτάλη η τρίτη γενιά, η οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία των δοκιμών της. Παρότι πολύ καμουφλαρισμένο για να βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα, το νέο Cee’d αναμένεται να συνεχίσει σε έναν εξίσου εντυπωσιακό σχεδιαστικό δρόμο, με ακόμα πιο δυναμική εικόνα και μικρή αύξηση των εξωτερικών του διαστάσεων.

Η μεγαλύτερη διαφοροποίηση αναμένεται στη σχεδίαση της καμπίνας, κάτι που φαίνεται και από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Εκτός από μερικές λεπτομέρειες που προέρχονται από το Sportage, θα είναι σαφής και η ακόμα καλύτερη ποιότητα των υλικών, μαζί με περισσότερη προσοχή στη λεπτομέρεια και πιο ακριβή αίσθηση.

Παραδοσιακά, το Cee’d είναι βέβαιο ότι θα μοιράζεται το πάτωμα και τα μηχανικά του μέρη με το Hyundai i30, η νέα γενιά του οποίου παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέο Hyundai i30

Αυτό σημαίνει ότι η γκάμα κινητήρων θα απαρτίζεται από τρείς επιλογές βενζίνης και μια πετρελαίου. Βασικός βενζινοκινητήρας θα είναι ο ατμοσφαιρικός 1.4 με 100 ίππους, ενώ το βασικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον 3κύλινδρο τούρμπο 1.000άρη των 120 ίππων.

Το μεγάλο νέο πάντως είναι ο τούρμπο 1.400άρης T-GDI, με 140 ίππους και 24,7 kgm ροπή. Ο 1.600άρης ντίζελ θα διατίθεται σε εκδόσεις με 95, 110 και 136 ίππους. Ανάλογα με τον κινητήρα, το κιβώτιο θα είναι είτε ένα χειροκίνητο 6άρι είτε ένα 7άρι διπλού συμπλέκτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Νέο μικρό crossover από την Kia

Η νέα γενιά του Cee’d θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με το 3θυρο pro_cee’d και το πρακτικό Sportswagon να ακολουθούν μέσα στο 2018.

[Πηγή Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube